Dos nens es barallen en un parc. Un d´ells agradeix l´altre amb un pal. Posteriorment, els pares dels dos nens es troben per parlar tranquil·lament de l´incident, una trobada que anirà pujant de to a mesura que cada personatge es vagi despullant dels convencionalismes fins a enfrontar-se entre ells de forma degradant. Aquest és l´argument de 'Le Dieu du Carnage', aquí coneguda com 'Un Dios salvaje' de la dramaturga francesa Yasmina Reza, un text molt conegut amb el qual la companyia figuerenca Zanni Teatre torna a pujar a l´escenari. Ho faran aquest dissabte (21.00 hores) i diumenge (16.00 hores) i els dies 9 i 10 de febrer a la Sala La Cate de Figueres.

Després de representar 'A porta tancada', fa un any i mig, la companyia aposta per una comèdia, "una obra molt vigent i coneguda, divertida", apunta el director del muntatge, Richard Elelman, que corrobora l´exigència que ha suposat per als actors. En aquesta ocasió, les dues parelles són representades per Corinne Silverston, Laura Guerrero, Adam Challans i Santi Falcón. Guerrero, per a qui és la segona obra que fa amb Zanni, nega en absolut sentir-se identificada amb el seu personatge, "el d´una dona amb una vida buida, que el seu marit no l´estima i que només busca aparentar". Allò que sí confessa és la dificultat que li ha implicat el paper. També agraeix la llibertat que els dona Elelman a l´hora de treballar. "Han lluitat els seus textos i ho fan molt bé", assegura convençut el director.

Crítica directa a l´espectador

"Els quatre personatges són persones frustrades, atrapades per la societat, avorrides", comenta Elelman que no amaga com l´obra és una crítica directa a l´espectador. "Si presentes el text com una comèdia d´algú de fora, la gent l´accepta i riu molt, perquè s´identifica malgrat negar ser així", diu el director. Per apropar una mica més l´acció, Elelman ha fet uns petits canvis ubicant l´acció a Figueres i canviant els noms, edats i professions dels personatges. L´essència evidentment es manté, així com la clau de comèdia. Elelman explica com al llarg de tot el procés d´assaig ha mantingut un to molt exagerat d´actuació i que, a l´apropar-se l´estrena, els ha fet rebaixar-lo. "Així és com sorgeix la comèdia i, a més, és creïble", afirma.