Aquest dimecres 10 de gener es compleixen vuitanta-nou anys de la creació d´un dels personatges de còmic més famosos de tots els temps: Tintín, sorgit de la imaginació d´Hergé. El tintinaire Joan Manuel Soldevilla seguirà amb la tradició, iniciada ara fa sis anys, i oferirà, el mateix dimecres, la ­xerrada La darrera troballa tintinaire, a Llibres Low Cost de Figueres. L´acte tindrà lloc a partir de les 8 del vespre.

La xerrada que oferirà Soldevilla pot despertar molt d´interès, ja que fins ara es creia que, pràcticament fins als anys cinquanta, l´obra d´Hergé no havia arribat a casa nostra. Una recent recerca ha permès aportar dades absolutament revolucionàries al voltant d´aquestes creences i Soldevilla serà l´encarregat de difondre-les entre l´auditori.

Llibres sobre el personatge

L´expertesa de Soldevilla i l´ampli coneixement que té sobre el personatge garanteix viure una experiència del tot singular. Soldevilla (Barcelona, 1964) és autor de diferents llibres sobre Tintín com 'Abecedari de Tintín' (2002) amb el qual va guanyar el premi Rovelló; 'Univers Hergé' (2007) i 'Som i serem (tintinaires)' (2013).