Des d'aquest dimecres i fins al 6 de gener, La Cate de Figueres ha programat tot un seguit d’activitats que mantindran viu l’espai cultural durant totes les festes nadalenques: espectacles familiars, a partir del 27 de desembre, la Mostra de Pessebres i Diorames que s’inaugura dissabte a les 19.00 hores i tot un seguit de nits musicals i festives al bar, a partir d’aquest dimecres amb una festa del curtmetratge. També aquest divendres es farà un concert solidari on hi haurà les actuacions musicals d'alguns dels grups del buc d'assaig de Figueres. Aquest any la recaptació de taquilla anirà destinada a l’entitat Iaeden -Salvem l’Empordà. A més a més, sota el lema Aquest Nadal, regala Cate!, l’entitat ha presentat també el nou Cicle de Poesia que serà una de les novetats de la programació del 2018.

La programació de Nadal destaca per la seva varietat cultural i la intenció de voler arribar a tots els públics.

Des de divendres passat, els espectadors i socis de La Cate poden consultar les activitats de l’any vinent a www.lacate.cat i comprar les entrades en línia per a qualsevol de les diferents propostes per al nou any: quatre retransmissions d’òpera en directe, tres diumenges amb espectacles de titelles i tres obres de teatre professional. “Des de La Cate, hem intentat que la programació d’aquest Nadal, com fèiem darrerament, sigui multidisciplinària i per a totes les franges d’edat : des de 3-4 anys fins a 11-12 anys. Els tres espectacles que s’ofereixen són molt diferents entre si i inclouen teatre, dansa, titelles, gest, circ i música. El cinema combina una proposta d’animació i una de ficció, amb dos títols inèdits a Figueres”.

La novetat del 2018 és el cicle de poesia. Aquesta nova proposta, creada a les trobades Cata La Cate -espais de trobada entre voluntaris i socis de La Cate que tenen lloc el primer dissabte de cada mes-, vol apropar l’art de la poesia a l’entitat i ofereix tot un seguit d’esdeveniments poètics des del febrer fins a l’abril del 2018.

La presentació va culminar amb un breu recital poètic de Ramon Bartrina, professor del Taller de Poesia que tindrà lloc a La Cate des del dilluns 5 de febrer fins al dilluns 30 d’abril i coordinador de totes les altres activitats que formaran part del cicle.