Arriba la tercera edició de Microaccions per amor, una iniciativa de La Nau Oliva, juntament amb l’Ajuntament de Figueres, que pretén omplir la ciutat de representacions escèniques de petit format aquest dissabte. Concretament, s’han triat quatre espais singulars i poc visitats de la ciutat per ubicar les diferents obres: el refugi antiaeri de la plaça del Gra, el Museu de l’Empordà, la Casa Nouvilas i Can Met. Com a cloenda, en aquesta nova edició s’incorpora un espectacle de pagament a la sala La Cate, a les 22.30 hores.

Després de l’èxit de la primera i segona edició durant les Fires i Festes de la Santa Creu 2015 i 2016 respectivament, les Microaccions per amor decideixen apostar de nou per aquest format i es podran veure quatre obres, en aquests quatre espais amb entrada gratuïta. “Cadascuna de les obres es representarà en un espai diferent simultàniament, amb passis regulars cada 40 minuts, entre les 17 i les 21 h. Per tant, cada obra es repetirà 6 vegades a cada espai amb l’objectiu que el públic pugui fer el circuit i gaudir de totes les obres”, expliquen els organitzadors.

L’artista encarregat de tancar el programa de Microaccions per amor serà Antílopez, a la Cate. És un duet d’artistes amb un nou concepte de cançó d'autor. Són compositors i intèrprets de les seves creacions i espectacles, la seva posada en escena destaca per un toc de “posthumorisme”. Alguns mitjans ho han denominat com “un gen Globetrotter en la seva música”, dos autèntics herois quotidians, que amb humilitat i treball han aconseguit connectar amb legions de fidels.

El públic assistent podrà obtenir la seva targeta Microacciona’t! a qualsevol dels 4 espais. Una vegada es completi la ruta de les 4 obres es participarà en el sorteig d’entrades dobles per a la pròxima temporada de Figueres a escena.

El refugi antiaeri de la Guerra Civil de la plaça del Gra, serà l’escenari d’un dramàtic monòleg, Moleskine. Una noia i un cadàver, o l’ombra d’un cadàver i l’ombra d’una noia. Un text de Jordi Cervera i interpretat per Violant Llopis; En una de les sales d’exposicions del Museu de l’Empordà es representarà la comèdia Parats: A una parada d’autobús dos desconeguts resten a l’espera. Potser trobaran el que ni ells mateixos sabien que esperaven. Carlos Martinho i Virgínia Sànchez interpreten l’obra. Una de les dependències de la Casa Nouvilas també acollirà una comèdia en aquest cas de misteri. Sílvia Aranda, José Manuel Serrano i Moisés Ramírez sorprendran el públic amb Fenómenos paranormales. I finalment, als baixos de Can Met arriba una curiosa comèdia musical, La alegría de la huerta. Un còmic que ha perdut la capacitat de fer riure s’enfronta a una crisi existencial. La posada en escena va a càrrec de Daniel Higiénico.