El Parc Natural dels Aiguamolls celebra el 25è Festival de les Aus de l’Empordà amb una programació especial i seguint la crida internacional de fer una sèrie d’actes al voltant del món dels ocells. Seran un conjunt d’activitats conduïdes i exposades per tal d’apropar, sobretot a la ciutadania urbana, el món els ocells, perquè joves, famílies i persones en general, no expertes, gaudeixin d’una bella retrobada amb la naturalesa de casa. Com a novetat, dissabte passat, la programació s’obria amb la inauguració d’una exposició fotogràfica col·lectiva d’artistes de Sant Andreu de Barcelona, on mostren els seus treballs després d’una extensa visita que van fer fa un any i mig al Parc.

També hi haurà com a novetat la presentació i l’obsequi als visitants, aquests dimecres, d’un tríptic-guia dels 108 ocells més comuns i significatius que es poden veure als tres parcs naturals del litoral empordanès, el Parc de Cap de Creus, el Parc dels Aiguamolls i el Parc del Montgrí. I per últim, l’estrena de la cantata Els cants dels ocells que ha preparat el Cor Quermançó i que inclou un interessant repertori de cançons de tot el món amb els ocells com a principal fil conductor. Una primícia abans de passar-se a CD.

A més a més hi haurà les habituals activitats de visites guiades, mostra d’anellament científic, contes de natura per a mainada petita i gran, tallers de petjades i de pesca amb nanses així com el retorn d’algun ocell, gran o petit , que el centre de Fauna ha recuperat, que el presenta a tots els assistents i amb gran rotllana i goig el torna a la llibertat.

Sobre els inicis del Festival de les Aus, el director del Parc, Josep Espigulé, recorda que “els primers anys ho celebràvem a primers d’octubre, juntament amb altres espais de natura de tot el món, però atès que en aquesta comarca les pluges arriben cada vegada més tard, ho vàrem desplaçar cap al pont o aqüeducte de primers de desembre. Segons els anys i les freds, podíem trobar-nos amb festivals plens de milers d’ocells que ja arribaven a passar l’hivern”. Sobre la situació d’aquest any, “ens trobem patint el període de més gran sequera des de l’existència del Parc, molts dies de tramuntana després de les escasses pluges, com un estiuet de Sant Martí allargassat cap a Nadal. Així que si la neu no omple els racons esquiables i es manté la temperatura, esperem que sigui molta la gent que ens visiti, ja que és una experiència que no té res a envejar a altres que es persegueixen després de molts quilòmetres, enguany a més amb tres novetats destacades”.