El Nadal fa acte de presència a l’Escala amb la tradicional encesa de llums i l’arribada del Tió aquest divendres. La festa coincideix amb la celebració del primer aniversari de l’espai Jove l’Esbotzada. La plaça Víctor Català serà l’escenari on actuarà la coral de nivell elemental de l’escola de Música El Gavià a partir de les cinc de la tarda interpretant un petit concert de nadales. A continuació es farà l’encesa de llums i seguidament hi haurà un berenar infantil.

A partir de les sis de la tarda i al mateix espai es reprendrà la festa i la música de la mà del Combo de l’escola de música municipal. Tot seguit el públic podrà assistir a l‘exhibició de joves talents que han participat al primer concurs de Dj’s de l’Esbotzada per lluir les seves habilitats. Per cloure la festa s’ha organitzat una Led Party amb moltes sorpreses a càrrec de Sons.

L’activitat nadalenca continua al municipi amb la programació d’una activitat diversa. S’han previst tallers infantils durant les properes setmanes. El primer serà aquest dissabte a la biblioteca, a les 11 del matí, per engrescar els més petits a fer un imant en forma de tió. Les diferents propostes continuaran els dies 7, 8, 9, 10 i 29 de desembre al municipi. També se celebrarà els dies 8, 9 i 10 el tradicional mercat de Nadal amb parades ubicades al nucli antic.

La programació es complementa amb el calendari de quines i les activitats musicals que comencen ja aquest cap de setmana. Hi haurà un intercanvi musical dissabte a les 5 de la tarda, a la sala polivalent, amb la Coral dels Jubilats, el Cor Indika i una coral de Perpinyà. Per acabar de completar l’oferta local, el grup de teatre del municipi representarà Pels Pèls, una versió de l’obra Paul Pörter, aquest divendres dia 1, dissabte 2 i diumenge 3 a partir de les 18.00 hores.