L'Ajuntament de Figueres ha programat una vuitantenta d'activitats culturals per a la temporada d'estiu 2017 que se celebraran en diversos espais de la ciutat els mesos de juliol i agost. El programa d'estiu recull les activitats de La Cate, Cineclub Diòptria, Festival Agitart, Schubertíada, Jove Orquestra Comarques Gironines i Foment de la Sardana, i incorpora dos nous emplaçaments (La Casa Nouvilas i els Jardins Puig Pujades) i propostes inèdites.

Una de les propostes més destacades del programa d'estiu és el Concert de Carilló i Cobla amb la carillonista del Palau de la Generalitat, Anna M. Reverté, i la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, que interpretaran peces de Pep Ventura i Joaquim Serra, entre d'altres. Es tracta d'un gran esdeveniment, inèdit, únic i irrepetible, que només es podrà veure a Barcelona i a Figueres en el marc de la celebració del XIX Congrés Mundial de Carillonistes. Tindrà lloc el 10 de juliol a la plaça Josep Pla, a les 10 del vespre.

La Casa Nouvilas és un dels nous emplaçaments que presenta el programa, i acollirà dos concerts de petit format, un el dimecres 19 de juliol amb el grup vocal mixt 4GAMI, i un altre el dijous 20 de juliol amb el grup de música de cambra de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, en el marc de la Setmana de les Joves Orquestres. L'altre nou espai són els Jardins Puig Pujades, on se celebrarà el concert de Tokaji Quartet el dimecres 2 d'agost, i el concert de Jazztemb el dimarts 8 d'agost. Com a novetats 2017, també destaca un assaig obert a la plaça de l'Església de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines el 21 de juliol a les 8 del vespre.

El programa d'estiu finalitza el divendres 25 d'agost amb la ballada de sardanes amb la cobla La Principal d'Olot al Castell de Sant Ferran, que donarà pas al a l'inici del Festival Acústica el dia 31 d'agost.

L'alcaldessa de Figueres i regidora de Cultura, Marta Felip, afirma que s'ha elaborat una programació amb una àmplia oferta cultural dirigida a tots els públics, i destaca que s'han buscat racons de la ciutat amb l'objectiu de sumar nous espais culturals.

Totes les activitats són gratuïtes, llevat de les que al programa s'especifica la venda d'entrades.