En moments de calor molt intensos com els que estem vivint aquests dies, és important mantenir una alimentació i una hidratació correctes per conservar els mecanismes de termoregulació en bon estat. Això és més important si es tracta de persones amb més risc de patir cops de calor, gent gran, nens i malalts.

A més de les recomanacions dels experts i les autoritats sanitàries, el consum d'aliments poc calòrics i amb alt contingut d'aigua t'ajudarà a combatre la calor. Descobreix els millors aliments per a aquests dies en què els termòmetres superen els 30º:

Aliments picants

Quan mengem aliments freds la temperatura corporal baixa, però el cos tendeix a augmentar-per regular-la. Amb els aliments picants, en canvi, passa tot el contrari, la secreció de suor que provoca menjar aquest tipus d'aliments ajuda a que la pell es refrigeri.

Síndria i meló

Si en un dia normal la ingesta d'aigua és molt important, en moments de calor intensa augmenta notablement. Tots dos aliments són molt refrescants pel seu alt contingut en aigua pel que ajuden a combatre la calor.

A més, també aporten fibra i minerals, el que ajuda al nostre organisme a recuperar-se de les pèrdues de magnesi i potassi que es produeixen amb la suor.

Carbassó

És un altre dels aliments amb alt contingut en aigua, compost per ella en un 95%, i amb molt poca aportació calòrica. És una gran font de vitamina A, que ajuda a mantenir saludables la pell, la vista i el sistema immunològic, i de vitamina C, necessària per a la producció de col·lagen.

Mores i gerds

Són riques en antocianines el que permet disminuir la pressió arterial i faciliten la vasodilatació, de manera que ajuden al cos a baixar la seva temperatura a través de la circulació.

Préssecs

Aquesta fruita refrescant i pròpia de l'estiu està composta per un 87% d'aigua, de manera que ajuda a que el cos estigui hidratat. Conté, a més, ferro, potassi i vitamina C que contribueixen a mantenir el sistema immunitari en bon estat.