El càmping Bassegoda Park d’Albanyà i Eco-Mama organitzen les III Jornades Eco-Mama, que, en aquesta ocasió, estan centrades en la criança i les pedagogies respectuoses de la mà de professionals del ram, per oferir l’oportunitat de gaudir en família d’un cap de setmana en plena natura, tot compartint informació, jugant, ballant i, en definitiva, gaudint del temps i l’espai amb altres famílies afins a aquest estil de criança i filosofia de vida

.

Les jornades tindran lloc els dies 20 i 21 de maig al càmping Bassegoda Park, d’Albanyà. Durant tot el cap de setmana, s’intercalaran xerrades amb espais de reflexió, tallers, jocs i activitats de lleure orientades en aquest sentit respectuós. Hi haurà un espai de reflexió sobre la criança respectuosa, a càrrec de Marta Meléndez, d’Eco-Mama, i un altre sobre el joc i els materials, a càrrec de Casiana Moncazar, de Joguines Grapat. També es portarà a terme un taller de reflexologia podal, a càrrec d’Eva Adrián; un taller de xocopaint vegà, a càrrec de Mar Álvarez, de Mar Creacions. Art Temporal Compartit a càrrec d’Anna Vilardell, de Joguines Ecològiques, i un espai familiar de joc lliure amb fang.

Pel que fa a les xerrades, Marta Jiménez i Jordi Bonastre, de Baobab, parlaran sobre l’estimulació cerebral per la integració neurosensoriomotriu dels reflexos primaris (MNRI) i sobre criança saludable: gestionant límits i rebequeries. També es farà una introducció a la pedagogia Waldorf, a càrrec de Clàudia García, del Centre Educatiu Waldorf La Font. Laura Artacho i Sofia Requesens, de la Xarxa de Llars de Criança de la província de Girona, parlarà sobre la figura de la mare de dia, i Nit Barbeta Llop, mestra d’educació infantil i psicomotrista, farà una xerrada sobre com respectar el moviment lliure del nadó, segons Emmi Pikler. El desenvolupament logicomatemàtic a través del moviment lliure serà l’aportació a càrrec de Laura Morera i Kaouthar Boukafri, d’E_x_plorium. Marta Meléndez parlarà també sobre alimentació complementària autorregulada (BLW), i Belén Chulio, de Nacer amar Montessori, explicarà com educar per a la vida des del mètode Montessori. Les jornades finalitzaran amb una sessió de contes.

A més, durant tot el cap de setmana, hi haurà sessions de bellypaint (pintura sobre panxes d’embarassades), minisessions de fotografia, assessorament en portanadons i bolquers de tela i una fira de productes i serveis relacionats amb la temàtica de les jornades.

Paral·lelament, els nens de 3 a 12 anys podran gaudir de tallers i jocs. La inscripció a les jornades és gratuïta per a totes les famílies allotjades al càmping i per a les no allotjades tenen un preu de 20 € per família.