La 25a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada a l´ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, ha tancat definitivament el marcador amb 11.384.148 €. Entre el 18 de desembre, dia en què es va fer el programa, i el 31 de març, quan s´ha tancat definitivament el període de recepció de donatius, s´han recaptat gairebé 3 milions d´euros més, fet que converteix el marcador d´aquest any en el que més ha crescut després de l´emissió.

Les manifestacions de suport i de participació al voltant de La Marató 2016, així com l´impacte de la campanya de sensibilització, han deixat xifres que superen les d´edicions anteriors: entitats d´arreu de Catalunya, i també de fora, van organitzar 3.592 activitats populars en què van participar més d´1 milió de persones; 3.415 voluntaris van oferir el seu temps per atendre els milers de trucades de donatius durant les més de 15 hores de programa en directe a la televisió i les 6 a la ràdio i 230.000 joves van rebre una de les 5.289 conferències divulgatives fetes a 1.200 centres educatius, cívics i biblioteques. Tot un moviment participatiu de gran magnitud que, sumat als milers de donatius de particulars, entitats i empreses ha donat com a resultat una nova fita excepcional que confirma la confiança que aquest projecte desperta entre la societat.

Impuls a la recerca biomèdica en ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques

Els fons recaptats a La Marató 2016 permetran impulsar de manera decisiva la recerca sobre l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, per continuar avançant en les teràpies de rehabilitació, trobar nous mètodes de prevenció de l'ictus o arribar a curar-ne les seqüeles, entre d'altres objectius. La Fundació finançarà els projectes de recerca científica d´excel·lència que resultin més ben valorats d´entre els 100 que s´han presentat a la convocatòria d´ajudes.

Científics d´àmbit internacional experts en ictus i lesions traumàtiques a la medul·la i al cervell revisen actualment els projectes candidats a rebre finançament mitjançant un procés d´avaluació coordinat per l´Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Cada treball serà puntuat per dos avaluadors en funció de la seva qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, valor innovador i viabilitat. Finalment, un comitè ad hoc presentarà una llista amb els treballs més ben valorats, que serà estudiada per la Comissió Assessora Científica i elevada al Patronat de la Fundació per ser aprovada. La decisió sobre la distribució dels fons recaptats es farà pública durant el novembre del 2017.

El cicle de La Marató 2016Els avenços en salut promoguts per 25 anys de La Marató

En 25 edicions, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat 163.110.049 €, que han permès impulsar 757 projectes de recerca biomèdica i sensibilitzar milions de ciutadans sobre les malalties tractades i la importància de la investigació per millorar la qualitat i esperança de vida de les persones afectades.

En aquest recorregut són molts i molt destacats els avenços aconseguits en el tractament, la prevenció i el pronòstic de les malalties estudiades. Amb l´objectiu d´acostar-los a la societat, la Fundació estrena un espai virtual que mostra, de nou, com la solidaritat ha contribuït a millores tangibles en la salut. El podeu visitar aquí.

La Marató 2017

El programa del 2017 es farà el diumenge 17 de desembre i estarà dedicat a les malalties infeccioses, que causen una de cada tres morts al món i que, segons els experts, es convertiran en un greu problema de salut pública.

Evolució de les recaptacions

Evolució del nombre d'activitats populars

Evolució del nombre de conferències divulgatives