L´actor Queco Novell es posa en la pell d´un expresident cínic del primer món amb ganes de redimir-se després d´abocar el seu país a una greu crisi en l´espectacle polític 'Confessió d´un expresident', que es podrà veure aquest dimecres 3 de maig, a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal El Jardí de Figueres.

Reflexió sobre la democràcia

La crisi financera, la desconnexió entre la classe política i el poble, el segrest econòmic dels països endeutats, la corrupció, la vella política i la nova, les privatitzacions, l´entrada de capital ­es­tran­ger... són conceptes que ja no ens estranyen i que han passat a formar part de les nostres vides. El protagonista d´aquesta obra parla de tot això des de la llibertat i la tranquil·litat de qui ja no ha de mesurar les paraules. I amb una àcida ironia. No busqueu de quin expresident es parla, perquè poden ser molts, explica el director de l´obra, Xavier Ricart, que ha subratllat que la figura que evoca l´actor és universal, per l´absència de referències explícites, i pot ser qualsevol.

Amb text de l´italià Davide Carnevali, inspirat inicialment en el dirigent argentí Carlos Menem, la peça posa un mirall, que fa reflexionar sobre el fet democràtic, sobre si la societat està ­exercint la democràcia com es mereix.