El Teatre Jardí de Figueres va acollir ahir al vespre la presentació de la primera sardana simfònica de la història 'Les noietes de Figueres', obra del compositor Pep Ventura, en el marc del 'Concert dels Aniversaris' que va oferir la Jove Orquestra de Figueres juntament amb la Jove Orquestra de Ponent.

La peça, un contrapàs per orquestra i sardana, es troba a l'Arxiu de l'Orfeó Català, i es tracta d'una recuperació única, ja que el músic figuerenc va estrenar la sardana a Barcelona l'any 1868, i mai més s'havia tornat a interpretar en aquest format. La recuperació l'ha dut a terme la JOF dirigida per Jordi Piccorelli gràcies a l'impuls de la musicòloga Anna Costal.

El regidor de Cultura Popular, Quim Felip, assegura que és un orgull presentar la primera sardana simfònica de la història, escrita per Pep Ventura, en el marc d'una triple celebració: les Fires i Festes de la Santa Creu, el bicentenari del naixement del compositor figuerenc, i la capitalitat de la sardana.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, afirma que és un privilegi recuperar aquesta sardana per al patrimoni musical no només de la ciutat, sinó també de Catalunya, i de la manera que ha concebut la Jove Orquestra de Figueres: en un espai emblemàtic com el teatre El Jardí, que ja és centenari, i coincidint també amb el 30è aniversari de la JOF.