Les estances de la planta baixa de la Casa Nouvilas, l'antic edifici senyorial del segle XIX del carrer Nou de Figueres, acull, per segon any consecutiu, la Mostra d'Art Floral de les Fires i Festes de la Santa Creu. Els espais elegants de la mansió del carrer Nou suggereixen els floristes i jardiners a dissenyar els conjunts florals que, com no podia ser d'una altra manera, estan inspirats en el món sardanista.

Aquest divendres, 28 d'abril, les aromes de les flors impregnaran els murs de la casa noble. La inauguració és a les 19.00 hores. La mostra es pot visitar -l'entrada és lliure i gratuïta- fins al 3 de maig. L'exposició està comissariada, com és habitual, per Dolors Pujol, Dolors Viñolas i Margarita Cotcho, però aquest any s'ha incorporat una persona més a l'equip, la florista Caterina Moner.

L'arquitectura de l'edificació juga un paper molt interessant en la decoració dels conjunts florals. Els especialistes en flors i plantes, amb la seva sensibilitat, estil i talent, ompliran de vida, durant aquests dies, els racons de la casa. Les organitzadores es mostren molt agraïdes als floristes i jardiners per les seves aportacions. Aquest any, també venen els Amics de les Flors de Girona.

Dolors Viñolas, Dolors Pujol, Margarita Cotcho i Caterina Moner Les quatre organitzadores de la Mostra d'Art Floral fa dies que treballen en els preparatius a la Casa Nouvilas, un immoble senyorial que conserva elements ornamentals d'estil neoclàssic i una escala noble interior.

MOSTRA D'ART FLORAL Casa Nouvilas (carrer Nou, 78). Del 28 d'abril al 3 de maig. Inauguració: 28 d'abril 19.00 hores. Entrada lliure.

Un concurs de decoració de pastissos i galetes enlloc del concurs de roses

Un concurs de decoració de pastissos i galetes enlloc del concurs de rosesLa falta de participació en el Concurs de Roses que tradicionalment s'ha promogut amb motiu de la Mostra d'Art Floral ha provocat que s'hagi descartat. Tot i així, les organitzadores han trobat una interessant alternativa, que esperen que generi expectació i sobretot que hi participi molta gent, com explica la regidora de Figueres, Dolors Pujol, com a portaveu de l'equip impulsor. El Concurs de Decoració de Galetes i Pastissos és una proposta de The Sweet Lab, especialistes en rebosteria creativa de Figueres.

La temàtica és la mateixa que la Mostra d'Art Floral: Sardanes i Flors. S'estableixen quatre categories: pastís o galetes, infantil o adult. Els treballs romandran exposats dins la Mostra d'Art Floral del 28 d'abril al 3 de maig. Els guanyadors es donaran a conèixer el dia 3, dins l'acte d'entrega de premis del Concurs de Creus de Maig.

Daniel Florido, de The Sweet Lab, explica que, per al concurs, no hi haurà tast, l'únic que ha de ser obligatòriament comestible és la decoració.