La pel·lícula "Fast & Furious 8", la vuitena entrega de la cèlebre saga automobilística, ha protagonitzat aquest cap de setmana una estrena tan fulgurant que li ha valgut el rècord mundial de taquilla que prèviament ostentava "Star Wars: el despertar de la Força".

Segons dades de la seva distribuïdora, amb 532.500.000 dòlars de recaptació a tot el món, el film es converteix en la millor estrena de la història, per davant de l'última cinta protagonitzada pels Jedi, que va obtenir 529 milions en el mateix periode de temps.

La pel·lícula, que compta com a gran atractiu amb la incorporació al repartiment de Charlize Theron, ha estat número 1 en els 63 territoris on s'ha estrenat aquest cap de setmana, inclòs Espanya, on ha estat l'opció escollida per 858.000 espectadors, el 40 per cent dels assistents a les sales, obtenint 5,9 milions d'euros des del dijous passat.

A més, al primer dia, "Fast & Furious 8" va marcar la millor jornada d'estrena de l'any al país, amb més d'1,8 milions d'euros, per davant de les xifres d'obertura de "La bella i la bèstia" i de "Cinquanta ombres més fosques ", que ostentava el rècord espanyol del 2017.

Als EUA la pel·lícula va recaptar només dijous 10,4 milions de dòlars durant la seva estrena en més de 3.000 sales i a la Xina va batre dos registres històrics en recaptar en el seu primer i segon dia de projecció 446 milions de iuans (uns 65 milions de dòlars), segons ha informat l'agència de notícies Xinhua.

Aquest nou lliurament de "Fast & Furious" dirigida pel cineasta F.Gary Gray, autor de films com "The Italian Job", narra com una misteriosa dona (Theron) sedueix Dom (Vin Diesel) per tornar una altra vegada al món del crim, oferta que es veu incapaç de rebutjar, traint així a tots els qui l'envolten.