Durant els dies de vacances de Setmana Santa, a banda del consolidat Espai Citroën de Plaça Catalunya, on s'ofereixen els tres espectacles gratuïts dels clowns Guillem Albà, Marcel Tomàs i Leandre, la cita amb l'humor aquest any també tindrà lloc als barris de Sant Joan, el Rally Sud i l'Horta de l'Hospital, amb tres espectacles de circ i humor a l'aire lliure per a tots els públics.

Per primer cop els veïns del barri de Sant Joan de Figueres, que aquest dissabte 8 d'abril celebren el Dia Internacional del Poble Gitano, podran gaudir, a l'emplaçament conegut com El Pàrquing, d'un espectacle de circ i humor guardonatamb el Premi del Públic de la 17a edició del Festival de Teatre de Villanueva de la Serena i nominat als premis Zirkolika com a millor espectacle de carrer. La companyia BotProject, especialitzada en trampolí i acrobàcies, oferirà el seu espectacle Collage al públic congregat al carrer Doctor Fleming del barri de Sant Joan, dissabte 15 d'abril a les 12 del migdia.

Divendres 14 a la mateixa hora l'humor arribarà a la Plaça Joan Tutau del Barri de l'Horta de l'Hospital

a càrrec de la companyia La Mano Jueves, que oferirà el seu espectacle Ricky, el profesor de tenis. Diumenge 16 és el torn de El Negro y el Flaco, que actuaran al Carrer Pous i Pagès del barri del Rally Sud amb la seva proposta de circ-teatre en clau de clown amb música, equilibris, teatre gestual, malabars, objectes, dansa i un llenguatge propi: Charabia.

Una altra de les novetats d'aquesta edició d'aniversari és la creació del Micoteatre a la Fundació Clerch i Nicolau. Durant els tres dies del cap de setmana festiu, les companyies A Mossegades, Còmics Teatre, Cia. Ramon, José Malaguilla, La Senyoreta i Ovidi Llorente oferiran un espectacle creat amb cinc escenes distribuïdes per tot l’edifici que els espectadors veuran transitant en grups a ritme de sis passes per dia i quinze minuts d’interval.

Risoteràpia

Un cop més, l'organització del festival ha apostat per seguir practicant les sessions gratuïtes de Risoteràpia amb Mari Luz Lurbe, que aquest any se celebrarà al barri del Poblenou a les 10 del matí. D'altra banda, el taller de Ioga del riure, guiat aquest any per l'Ananda Das, una figura internacional, mestre certificat per la Laughter Yoga University, oferirà una interessant sessió col·lectiva.

Inicialment, l'activitat estava anunciada a l'antiga presó de Figueres però, amb motiu de la gran acollida de participants que ha tingut la convocatòria, els organitzadors han decidit traslladar-la al Fossat de les Cavallerisses del Castell de Sant Ferran, dissabte 15 d'abril a les 10 del matí.

Per la seva part, la programació especial que el Cineclub Diòptria ha organitzat per a celebrar la desena edició del Festival Còmic va començar ahir amb bona acollida de públic, amb la projecció del primer dels quatre films d'humor previstos per a tots els dijous del mes d'abril.

Dijous 13 tindrà lloc la Gala Inaugural al Teatre El Jardí que reunirà la participació dels còmics The Umbilicals Brothers, Yolanda Ramos, Mali Vanili, Capa i Espasa, Xuriguera i Faixedas i en Guillem Albà i l'Orquestra Marabunta encarregats de presentar i amenitzar aquest espectaclecabaret que és el tret de sortida de la cita de referència amb l'humor al nostre país.