La província de Girona ofereix una àmplia proposta d´activitats per descobrir la demarcació. El bon clima i els escenaris naturals més singulars, permeten als visitants gaudir d´una jornada esplèndida de paracaigudisme, kaiac, btt, vela o natació.

Girona compta amb una xarxa extensa de rutes per fer amb bicicleta o caminant. Uns itineraris naturals que adopten el nom de Vies Verdes, i que transiten entre secrets amagats des de la prehistòria fins als nostres dies. Entre els recorreguts més destacats hi trobem la ruta del carrilet, que va des de Girona fins a Olot, muntanya, o a Sant Feliu de Guíxols, mar. Rutes per a tots els gustos i edats.

Amb l´arribada del bon temps, el turisme nàutic comença a obrir les seves portes. Moltes són les activitats que es poden desenvolupar a la província de Girona. Una d´elles és el caiac, que permet visitar coves amagades i petites cales, només accessibles des del mar, així com baixar pel riu Ter tot descobrint la flora i fauna que s´amaga en aquest indret.

El mar de Girona és també conegut pel seu museu submarí. En ell s´hi descobreix magnífiques reserves naturals, coves grans i lluminoses, prats de gorgònies multicolors, restes de vaixells naufragats i amb tots els serveis experts de més de 30 centres de busseig.

I per als més atrevits, l´esquí nàutic o el Kitesurf. La Costa Brava ofereix grans espais, empreses que fan cursets, punts de lloguer de material i, sobretot, bones onades i bon vent per posar en pràctica les habilitats adquirides en aquest esport o per començar des de zero.

Una altra de les propostes, i la més recent, són les Vies Braves. Una xarxa pública d´itineraris marins destinada a la pràctica d´activitats esportives, lúdiques i pedagògiques. Aquests itineraris, que transcorren paral·lels als camins de ronda de la Costa Brava, estan senyalitzats i abalisats, i permeten que tothom pugui gaudir i explorar el litoral des del mar de forma segura. Les Vies Braves són una iniciativa pública-privada única al món que permet descobrir la Costa Brava nedant en grup per les aigües obertes del mar gironí.

MÉS INFORMACIÓ A

costabrava.org