'La nit dels ganivets roents', un conte criminal per a adults, amb El Mirador Teatre, i 'Ghost', dansa contemporània de la companyia Cobosmika Seeds Junior, són les dues propostes escenogràfiques per a aquest dissabte a la nit a Figueres. La primera es podrà veure a la Sala la Cate, a les 21.00 hores, i la dansa, al Teatre Municipal, a la mateixa hora.

La nit dels ganivets roents, de Ferran Joanmiquel, situa l´acció en una nit de tempesta en un petit poblet lluny de tot arreu. En Toni i l´Alícia hi arriben disposats a passar-hi uns dies de tranquil·litat i de redreçar la seva relació. A l´arribada, un home vell i ranci els observa des de la finestra de la casa en un intent d´omplir les hores. Les coses, però, es compliquen entre la parella i ella surt fugint. L´home vell tem el pitjor en una nit misteriosa on els instints més viscerals es descontrolen.

L´altra proposta estarà dedicada a la dansa de Cobosmika Seed´s, una companyia creada el 2000 de la mà d´Olga Cobos i Peter Mika, que pren com a punt de partida la idea que "la vida és moviment i el moviment expressa l´ànima". Ghost és l´espectacle que presenten disset ballarins a Figueres. Es tracta d´una creació al voltant dels fantasmes personals, la forma com cadascú els defineix o la relació amb el cos emocional. Els fantasmes venen a visitar la gent a les nits, a d´altres els estarem buscant sense èxit al llarg de tota la vida. Els nostres fantasmes poden ser una presència invisible o la visió més real d´un anhel, ens fascinen, ens atrauen, ens sedueixen, i ens fan fugir.