L'àrea de Joventut de l'Ajuntament de l'Escala ha creat el Carnet Jove l'Esbotzada, una identificació dirigida a persones d'entre 12 i 34 anys residents a l'Escala que donarà diferents tipus d'avantatges als seus titulars.

De moment, aquest matí l'Ajuntament de l'Escala i la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l'Escala ja han signat un conveni per tal que els associats a aquesta entitat que ho desitgin s'adhereixin a aquesta iniciativa i ofereixin descomptes o regals als posseidors del Carnet Jove l'Esbotzada. Aquests comerços estaran identificats amb un adhesiu creat per a l'ocasió.

Aquest, però, és només el primer pas, ja que el regidor de Joventut, Rafel López, remarca que la voluntat municipal és anar afegint avantatges, com poden ser descomptes en activitats organitzades per l'Ajuntament i que siguin de pagament. En aquest sentit, per exemple, ja està previst que els joves que tinguin el carnet i s'inscriguin al Campus Jove que s'organitzarà per primer cop aquest estiu, tinguin descompte.

El dinamitzador de Joventut, Xavi Torrent, ha apuntat que ja hi ha hagut una cinquantena de joves que s'han interessat per disposar del Carnet Jove, que es pot demanar a l'Espai Jove l'Esbotzada, situat a l'aparcament de Can Parals (de 17 a 20h, de dimarts a divendres).

La creació d'aquest carnet és una de les idees recollides a les diferents assemblees de joves que s'han fet el darrer any.