La sisena edició del Festival Internacional de Figueres s'ha estrenat amb molta emoció sota la carpa i més artistes que mai: 88 arribats d'11 països amb 24 atraccions mai vistes a Europa. Després de cinc edicions, el públic va omplir fins a la bandera el recinte, ahir en la sessió inaugural del festival, demostrant que és fidel al circ de qualitat i que l'esdeveniment està plenament consolidat. El director del Festival del Circ Genís Matabosch va agraïr aquesta fidelitat al seu públic, que ha aconseguit dotar el Festival de gran prestigi a nivell internacional.

L'espectacle blau, que va oferir tretze números, va començar amb Hooligang Acrobatic Troupe, sis artistes que van portar des de Rússia un espectacle de proesa física sorprenent. Ràpidament va aparèixer a escena una atracció que va sorprendre al públic amb la modalitat del 'quick change', és a dir el canvi ràpid de vestuari en dècimes de segon, una displina que ja es va poder veure al Festival el 2015 i que enguany va entusiasmar de nou els assistents de la mà del Duo Smirnov, dels Estats Units.

La comicitat va anar a càrrec del pallasso xilè Baltabarín per donar pas a un dels números més arriscats de la vetllada, el trapezi del peruà Deyvi Franco que va generar grans dosis d'adrenalina amb un número que comença sense cap tipus de protecció amb un risc elevadíssim, un d'aquells números que busquen l'esglai de l'espectador, un valor afegit que li va suposar guanyar el premi al millor artista de circ de Perú el 2013.

Les darreres actuacions abans de la mitja part van venir de la mà del xilè Gino Valentino i la seva extrema contorsió acrobàtica. També es van poder veure els malabars amb meteors del grup xinès Hebei Acrobatic Troupe i els salts amb trampolí per part de Troupe Grechushkin.

La segona part de l'espectacle es va iniciar amb la presència d'una troupe vinguda d'Etiòpia, l'Addis Africa Troupe que va presentar la disciplina del doble màstil. Des de Rússia, va arrencar somriures entre els espectadors el número d'agility dogs, d'Evgeny Komisarenko i va continuar amb una atracció de força sorprenent de la mà dels mexicans Duo Medel.

Un altre dels plats forts de l'espectacle va venir sens dubte de la mà d'Alexander Lichner i Donoban Rodríguez, d'Espanya i el Salvador respectivament amb una atracció de cintes aèries d'acurada tècnica i elevat risc que va posar el públic dempeus. Per cloure la primera sessió del Festival, es va poder gaudir d'un número de bellesa estètica i d'equilibris precisos de la mà d'una troupe xinesa Xinjiang Acrobatic Troupe, que també presentarà un altre número en l'espectacle vermell que s'estrena aquest divendres.

L'espectacle blau es podrà tornar a veure el dissabte en tres funcions i el dilluns a les 17.15 hores