El Cor Gospel de Girona va veure's càlidament acompanyat dissabte passat a la nit en el concert que va oferir a l'església del Carme del Castell de Peralada. La formació va saber transportar al públic present a un altre escenari, el de qualsevol església americana on els espirituals hi són presents de forma habitual.

La història del Cor Gospel Girona va començar amb la visita del Central Choir, coral gospel de Charlotte (EUA), a l'octubre de 2004, a les comarques gironines, on va oferir tres concerts, a Banyoles, Girona i Blanes. Després de la gira Gospel Life 2004, un centenar de persones assistents als concerts van manifestar la voluntat de formar un Cor de Gospel a Girona.

Es van fer càstings entre desembre de 2004 i gener de 2005, treballant el gospel clàssic, el gospel contemporani i el negre espiritual, en diferents llengües. Aquests inicis van estar dirigits per Alberto Salomone i Graciela Menzano. Des del gener de 2014, el cor està dirigit per Xavier Thió, professional de la música i el teatre, gran coneixedor de la música gospel, gènere que ha treballat i dirigit tant de dins com de fora de formacions corals, i persona que sap transmetre els valors que aquesta música ens ofereix. Volem fer arribar un gospel tradicional i contemporani, però alhora fresc i viu. L'objectiu del Cor Gospel Girona és gaudir fent el que més ens agrada i fer gaudir el públic amb nosaltres.