El Castell de Peralada proposa aquest dissabte a les 20.00 hores un concert de gospel molt especial de la mà del Cor Gospel Girona. La formació pretén teletransportar al públic a qualsevol d'aquelles esglésies americanes on els recitals de Gospel hi son presents cada setmana. El Cor Gospel Girona, integrat per 14 baixos, 12 tenors, 23 contralts i 26 sopranos, és la coral més antiga de Girona.

La història del Cor Gospel Girona va començar amb la visita del Central Choir, coral gospel de Charlotte (EUA), a l'octubre de 2004, a les comarques gironines, on va oferir tres concerts, a Banyoles, Girona i Blanes. Després de la gira Gospel Life 2004, un centenar de persones assistents als concerts van manifestar la voluntat de formar un Cor de Gospel a Girona.

Es van fer càstings entre desembre de 2004 i gener de 2005, treballant el gospel clàssic, el gospel contemporani i el negre espiritual, en diferents llengües. Aquests inicis van estar dirigits per Alberto Salomone i Graciela Menzano. Des del gener de 2014, el cor està dirigit per Xavier Thió, professional de la música i el teatre, gran coneixedor de la música gospel, gènere que ha treballat i dirigit tant de dins com de fora de formacions corals, i persona que sap transmetre els valors que aquesta música ens ofereix. Volem fer arribar un gospel tradicional i contemporani, però alhora fresc i viu. L'objectiu del Cor Gospel Girona és gaudir fent el que més ens agrada i fer gaudir el públic amb nosaltres.

La coral Cor Gospel Girona actuarà a l'església del Carme del Castell, un temple del segle XIV on es fan regularment recitals, concerts de cambra i òperes de petit format. Té una capacitat per a unes 300 places. El preu del concert és de 12 euros.