L´informatiu ´Info K´; els programes ´Polònia´, ´Emergències´ i ´Ja t´ho faràs´; l´actriu Lara Díez; l´actor Francesc Orella, i els presentadors Jordi Évole i Quim Masferrer competeixen a diverses categories del premis Zapping a l´oci audiovisual de qualitat del 2016. L´Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (TAC) atorgarà els guardons, que arriben a la vint-i-dosena edició, el dijous 16 de març a CaixaForum Barcelona. Segons indiquen els impulsors dels premis, es tracta dels únics guardons audiovisuals de vot popular que es concedeixen a l´Estat.

Els Zapping premien la qualitat dels espais, i no l´audiència, i els socis de TAC i usuaris del web (taconline.net) són els que elegeixen els finalistes de cada categoria. Així mateix, un jurat, presidit pel president de l´Associació de Consumidors, Josep Maria Guerra, decideix amb el seu vot els guanyadors.

L´Associació de Consumidors és una entitat sense ànim de lucre, integrada per més de 17.000 persones. El seu objectiu, obert a tots els ciutadans, és col·laborar en la millora de l´oci audiovisual, fent-se ressò de la veu dels usuaris.