L’escriptor i periodista Jair Domínguez serà l’encarregat de presentar el llibre 'La volta al Rock a 33 revolucions' de Ramon Moreno, publicat per Edicions Cal·lígraf. L’acte té lloc aquest divendres a partir de les 19.00 hores a la llibreria Low Cost de Figueres.

'La volta al Rock a 33 revolucions' fa un repàs a la història de la música rock a través dels discos més influents, des dels anys 50 del segle XX fins a l’actualitat. S’explica el procés creatiu, com es van enregistrar els temes, la importància de les lletres, les portades, el moment històric en què es creen els discos. L’obra és un apassionant recorregut pel món de la música rock en el seu sentit ampli o, el que és el mateix, de la música popular del nostre temps. El rock, a través de les seves cançons, dels seus discos, ha reflectit sentiments d’amor, de ràbia, de rebel·lia, d’inquietud o de festa. Ho ha fet tan sols amb una senzilla guitarra o a través de sons complexos treballats als estudis d’enregistrament, amb noms com Elvis Presley, The Beatles, Bob Dylan, The Clash, The Smiths, Björk... entre d’altres artistes.

Autor prolífic

L’autor Ramon Moreno, estudiós de la música moderna, autor de l’imprescindible 'Diccionario de los Beatles' i amb una gran quantitat d’articles publicats en algunes de les principals capçaleres musicals del país, fa una tria personal d’alguns discos que al llarg de la història del rock, dels anys cinquanta fins l’actualitat, més han destacat i influït. Segons explica el pròleg escrit per Xavier Castillón, “els 25 discos triats són més que una excusa per parlar dels seus autors o del context històric, cultural i musical en què van nàixer. Els discos són els grans protagonistes d’aquesta història escrita amb voluntat divulgativa”.