L’Espai Jove de Sant Pere Pescador s’inaugura oficialment aquest dissabte a les sis de la tarda dins els actes de la festa de Sant Sebastià, però ja fa tres mesos que va iniciar la seva tasca. El pressupost de l’Ajuntament de l’any passat va fer èmfasi en els temes de caràcter social i, centrant-se en el jovent, va apostar per crear un espai jove, per a tots els joves sense exclusió. “Volíem que fos un lloc de referència, evitar que els joves voltessin massa temps pel carrer, oferir-los serveis i acompanyament” explica Sàlvia Gifre, tècnica de Joventut, destacant la peculiaritat del municipi, que compta amb un alt índex d’immigració.

L’Espai Jove està ubicat a la primera planta del centre cívic i està obert en un ampli horari: de dimarts a dissabte, de 2/4 de 5 de la tarda, a les 8 del vespre.

Per tirar endavant el projecte, es va fer una col·laboració a 3 bandes (Ajuntament, Consell Comarcal i Obra Social La Caixa), que recollia l’experiència d’èxit d’altres indrets. Aquesta nova eina permet als joves interrelacionar-se en tots els sentits, a fi i efecte que millorin la seva pròpia autoestima i que obtinguin recursos per frenar el fracàs escolar, cercar feina o emancipar-se, ja que l’edat més freqüent dels usuaris està entre els 12 i els 20 anys. Els resultats són molt satisfactoris, apunta Gifre. L’espai acull una vintena de joves diàriament: “Sovint vénen sense un objectiu concret, tot i que les demandes sobre sexe i salut són les que més predominen”. La majoria de vegades són dubtes que sorgeixen, i que aborden amb la dinamitzadora juvenil de l’espai. El poble s’ha bolcat en aquest espai que rep una gran ajuda per part de les empreses i els mateixos veïns, que cedeixen el seu temps com a voluntaris o cedint material. L’espai compta amb vuit ordinadors i un jardí vertical, s’hi pot anar a jugar a ping-pong, entre altres activitats.

Entre les propostes que ja s’han dut a terme en aquest espai, destaquen diferents conferències, un tastet de batucada o un curs de cuina, i els projectes s’hi van sumant, per cobrir tant les necessitats com els interessos dels joves.