El Teatre Goya ha acollit la presentació de la segona temporada d’'El Crac'. Un espai, un dels més emblemàtics de la ciutat de Barcelona, on passa una part important de l’acció d’aquesta nova tanda de capítols que se centrarà en el món del teatre. Han estat presents per explicar-ne tots els detalls: Jaume Peral, director de TV3; Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema, i Joel Joan i Héctor Claramunt, els directors de la sèrie. També una part important dels actors de la sèrie, com Sara Espígul, Julio Manrique, Laura Aubert, Xavi Gardés i Diana Gómez, així com alguns dels noms coneguts que hi intervenen fent “cameos”, com Gemma Ruiz i Ana Boadas.

“El lema d’aquesta temporada d’'El Crac' és “Només n’hi pot quedar un”, ha explicat el director de TV3, Jaume Peral, en obrir la presentació, “però avui estem especialment orgullosos perquè estem envoltats de cracs, de talent davant i darrere de les càmeres, començant pels creadors i directors de la sèrie, Joel Joan i Hèctor Claramunt; continuant per aquest grup d’actors i d’actrius i tot l’equip tècnic i artístic”, ha afegit. Jaume Peral també ha destacat que “la ficció és una part important i fonamental de la graella de TV3 i ‘El crac’ és una aposta arriscada, atrevida, que barreja realitat i ficció, que destil·la un humor un pèl especial”. “Ja pots dir humor cruel, ja”, ha fet broma Joel Joan, al seu costat. El director de TV3 ha fet referència a la promo de la segona temporada que s’està passant les últimes setmanes per TV3 on es veu a Joel Joan i Julio Manrique enfrontats: “Els veiem girar-se i dir: ‘puto Joel Joan’, ‘puto Julio Manrique’, doncs això ho explica tot d’aquesta sèrie, i estem molt satisfets del resultat final.”

Aquesta ha estat la primera presentació del nou cap de Ficció i Cinema, Oriol Sala-Patau, que ha explicat que “el més important és que en aquesta nova temporada no tot gira al voltant de les fílies i fòbies del Joel. Tindrem altres trames molt importants protagonitzades per actors de la talla de Julio Manrique, que es convertirà en l’alter ego del Joel. Es podrà veure la lluita entre tots dos per veure qui s’emporta el títol de crac més important de l’any”.

A més, Sala-Patau ha destacat que Manrique és un dels actors més representatius del teatre actual, fet que lliga amb una temporada on “tindrem un director teatral interpretat per Borja Espinosa, un Lluís Soler, actrius que repeteixen com Sara Espígul i Diana Gómez; Laura Aubert, que fa d’actriu novell sortida de l’Institut del Teatre i que s’haurà d’enfrontar a dos cracs i a un director molt exigent. Tenim una sèrie on es barregen gèneres. És comèdia, és humor àcid, surrealista, esperpèntic... És dramèdia. També té suspens, i es deixa l’espectador pensant com ho resoldran. Tenim tots els gèneres dins d’una gran sèrie i li auguro un gran èxit”, ha afegit.

Joel Joan és un dels creadors i directors de la sèrie al costat d’Hèctor Claramunt. Ell també és el crac, aquest personatge que els espectadors van deixar en un punt molt fosc de la seva vida en el final de la primera temporada, ara fa dos anys. “Pensàvem que el personatge tenia continuïtat”, ha explicat Joel Joan. “La sèrie té un humor tràgic amb moments on es congela el somriure. Toca fibres molt humanes, ja que parla dels seus personatges mostrant totes les seves misèries i egolatries. Sempre hem buscat no caure en terreny confortable. Obrir noves fronteres que són molt saludables per l’audàcia i riure’s d’un mateix és molt sa. L’humor cura, desmitifica. ‘El crac’ és una mica terapèutic”, ha afegit.

“Aquesta nova temporada és una evolució de la primera. No s’han seguit simplement conflictes, els hem obert i els hem evolucionat”, remarcava Hèctor Claramunt. “La sèrie també ha evolucionat en el sentit que es combina l’humor de fer-se un panxot de riure i a continuació trobar-se amb una escena més dramàtica”, explicava.

Julio Manrique és l’alter ego de Joel Joan. Ells dos diuen que un és el crac i l’altre és el crac millorat, però coincideixen a dir que els seus personatges són “dos nens grans, amb els defectes a flor de pell i obvis en la seva necessitat de ser estimats, admirats, adorats”.

“És un impresentable descomunal, divertidíssim d’interpretar. I com més impresentable és i en més embolics es fot per culpa de la seva vanitat, més divertit és com a actor per riure d’aquestes coses que la sèrie explica augmentades però que tots portem a dintre”, explica Manrique sobre la seva experiència interpretant-se a ell mateix. Lluís Soler és l’altre gran actor de l’escena catalana que s’ha atrevit de riure’s d’ell mateix en 'El Crac' i Joel Joan els ha agraït que s’hi hagin prestat: “Una cosa és que jo em rigui de mi mateix i l’altra és que ho he fet d’ells i de les seves imatges públiques.”

Sara Espígul i Diana Gómez repeteixen en els seus papers de la primera temporada. Els seus personatges, la Sandra i la Carla, són dones fortes que ja no tindran les trames tan centrades en el personatge de Joel Joan. Laura Aubert és Laura Romaní, un nou personatge que “sembla innocent però s’acaba convertint en una altra cosa”. En aquest sentit, Joel Joan ha volgut destacar que malgrat que la imatge del cartell promocional se centri en ells dos lluitant, la sèrie “és molt de dones i se’n riu del concepte de ‘mascle alfa’ sense compassió”. “En definitiva es parla de la immaduresa de la societat. I els homes encara ho són més que les dones”, ha afegit Claramunt.

Els “cameos” són una altra de les característiques d’'El Crac': “Petits regals de Reis que volem que desemboliqui l’espectador”, com els descriu Joel Joan. Gemma Ruiz i Ana Boadas han estat en la presentació, però els directors s’han mostrat reticents de trencar la sorpresa dels altres.

<iframe src="http://www.ccma.cat/video/embed/5642536" allowfullscreen scrolling="no" frameborder="0" width="500px" height="281px"></iframe>

L’espectador es trobarà una sèrie rica en localitzacions com el Teatre Casino del Masnou, Igualada, Reus, Girona i “localitzacions llunyanes que no revelarem”. Una ficció treballada que en la primera temporada va tenir un 12,7% de quota de pantalla i 800.000 visualitzacions en el 3alacarta.