Mary Paz Álvarez va començar el seu bloc ara fa cinc anys. Va afrontar la tasca de compartir les seves receptes com un nou repte que, en part, compartia amb la seva filla, l'autora del disseny de la pàgina. Aquest mes, després de dotze mesos de treball, a aquesta asturiana li ha arribat l'èxit. Una de les seves creacions, el pastís de castanyes i xocolata amb salsa de rom, s'ha convertit en viral i té ja més de 20.000 visites. "La veritat que aquestes coses fan il·lusió perquè es valora el que fas", assegura Álvarez. La recepta no és nova. Fa un any que la cuinera amateur havia penjat la mateixa recepta. Però no havia tingut el mateix èxit. "Aquella vegada la van compartir a les xarxes 10 o 20 persones, ara han estat centenars", assenyala Álvarez.

La cuina no és només una passió per a ella. Mary Paz Álvarez combina actualment la seva feina a una autoescola amb el blog i les classes de cuina que ofereix als estudiants de primer de l'ESO al Club Enalba de Gijón. "M'agrada molt compartir la cuina", insisteix. En aquesta ocasió el pastís de castanyes ha aconseguit que aconsegueixi el seu objectiu d'arribar a quanta més gent millor. "Sempre intento fer receptes relacionades amb l'època de l'any en què estem i seleccionant els productes de temporada", explica posant l'accent en que el pastís que ara s'ha fet viral és una de les seves preferides.

Els ingredients per a la recepta són senzills d'aconseguir. Per a les castanyes: 750 grams de castanyes, 300 de xocolata fondant, 100 mil·lilitres de llet, 160 grams de sucre, 120 mil·lilitres d'oli d'oliva, quatre ous i 60 grams de maizena. Per a la salsa de rom: 200 mil·lilitres de nata, 225 grams de sucre, 40 mil·lilitres de llet, 20 grams de maizena, 75 grams de mantega, 50 mil·lilitres de rom i un palet de canyella. Per fer el caramel es necessiten 75 grams de sucre. Aquesta és l'elaboració proposta per Mary Pau Álvarez:

1.-Fem un tall a les castanyes (això és molt important, ja que si no ho féssim explotarien) i les coem en aigua uns 15 minuts. Quant estiguin temperades les pelem i separem 200 g que necessitarem per a la salsa. Les restants, les batem amb la batedora, juntament amb la llet i reservem.

2.-Fonem la xocolata al microones i també reservem. Separem les clares dels rovells i batem aquestes últims amb el sucre, fins que doblin el seu volum.

3.-Hi afegim ara el puré de castanyes, l'oli i la maizena. Barregem bé tots els ingredients i afegim la xocolata fosa. Muntem les clares a punt de neu i les incorporem.

4.-Ho aboquem en un motlle, untat amb mantega i enfarinat, i ho introduïm al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 30-40 minuts. Quan es refredi, ho bolquem en un plat.

5.-Ara preparem la salsa al rom i per a això coem les castanyes que teníem reservades amb 125 g de sucre i mig litre d'aigua, durant una mitja hora a foc suau.

6.-Portem la nata a ebullició amb el sucre restant (100 g) i la canyella. Dissolem la maizena en la llet freda i la afegim, així com també el rom i la mantega a trossets. Traiem el bastonet de canyella, baixem el foc i coem uns 3 minuts, sense deixar de remenar.

7.-Retirem del foc, aboquem les castanyes que teníem cuites (sense l'almívar) i ho passem tot per la batedora. Ens quedarà una crema suau que aboquem per sobre del pastís.

8.-A continuació fem l'almívar, coent el sucre amb una mica d'aigua i ho reguem per sobre del pastís. En el moment endurirà, però després es va fonent, la qual cosa fa que estigui deliciós.