La Mostra VOC (Versió Original en Català), impulsada per Òmnium Cultural, s'inaugura aquest dijous als Cinemes Texas de Barcelona, en un acte presidit pel president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la responsable del VOC a la Junta, Roser Sebastià. A la presentació, que arrenca a les 19:45h, es projectaran curtmetratges participants a la Mostra amb la presència d'alguns dels equips de rodatge, així com la pel·lícula El Rei Borni, que es podrà veure després de la mitja part.

La Mostra VOC farà arribar, de manera simultània a 25 ciutats, el talent audiovisual català en uns guardons oberts al públic a través d'un premi popular, que se sumarà als Premis VOC, atorgats per un jurat format per Àlex Gorina, Gina Tost, Jaume Martí, Ramon Termes i Patricia Font.

A l´Alt Empordà hi haurà una sessió de VOC a Figueres el dia 20 de novembre a la Cate i al teatre de Roses els dies 25 i 26 de novembre

15 dels 122 curtmetratges presentats fins el passat 12 de setembre formen part de la selecció final que podrà veure's a diferents ubicacions „cinemes, teatres, ateneus, etc.„en dues sessions de tres hores i mitja. Aquestes sessions consisteixen en una primera part de 90 minuts de curtmetratges, seguida d'una pausa de 15 minuts per votar a través de les butlletes, 10 minuts per projectar un capítol de websèrie i un micrometratge, i 90 minuts de llargmetratge „a la primera sessió es projectarà El Rei Borni i a la segona sessió El camí més llarg per tornar a casa (Premi Gaudí 2016)„. Cada sessió té un cost de 2€ per entrada. Les votacions a la millor websèrie „onze finalistes„ i el millor micrometratge „25 participants„ estan obertes a tot el públic al web dels premis http://www.voc.cat.

El resultat dels premis es donarà a conèixer divendres 2 de desembre i inclouen diverses dotacions econòmiques de fins a 4.000 euros. El jurat atorgarà un premi al Millor Curtmetratge (creació de durada màxima de 20' si és ficció i 30' si té caràcter documental), a la Millor Websèrie (peça de ficció en diversos capítols de durada inferior a 15' publicades a Internet) i al Millor Micrometratge (creacions de menys de 2'). Per cadascuna d'aquestes categories hi haurà també el premi del públic a través de les votacions populars recollides al llarg de la Mostra VOC.