Els Talibés són nens d'entre 4 i 14 anys que han estat lliurats pels seus pares -generalment agricultors sense recursos- als Marabús, els mestres de les escoles alcoràniques. Temps enrere, aquest costum -molt arrelat a la cultura del Senegal i Guinea Bissau- permetia que molts nens tinguessin la possibilitat d'escolaritzar-se i de portar una vida digna.

Antany les daaras, les escoles alcoràniques, estaven situades al camp i combinaven l'ensenyament amb els cultius estacionals. Eren econòmicament autònomes i oferien als Talibés una existència digna. Però en l'actualitat la situació ha canviat radicalment. Les daaras s'han traslladat a les ciutats, ja no cultiven les terres; i els mateixos Marabús, que abans es preocupaven pel benestar dels nens, ara els esclavitzen i els obliguen a pidolar pels carrers.

Segons Human Rights Watch més de 50.000 Talibés pidolen als carrers de les ciutats del Senegal i Guinea Bissau. Estan exposats a nombrosos perills, pateixen mals físics i psicològics, són víctimes d'abusos sexuals i no s'integren en el sistema educatiu del país. La vida dels Talibés està marcada per les malalties, la inseguretat i la manca absoluta de futur.