Vilamalla es converteix aquest dissabte, a partir de les 20.30 hores, en la capital del terror altempordanès de la mà del Pavelló del Pànic. Aquesta iniciativa lúdica, impulsada per l´associació Joves Vilamallenks, amb el suport de l´Ajuntament i l´Àrea Jove, compleix cinc anys amb molt bon estat de salut. Una setantena de joves, i algun adult, transformen el pavelló municipal del poble en una immensa casa del terror. Una casa que atrau frikis d´aquest univers d´arreu de la comarca i de més enllà. L´any passat, unes 1.200 persones de totes les edats es van deixar seduir o aterroritzar per un munt de personatges terrorífics.

El cinquè Pavelló del Pànic vol homenatjar enguany als clàssics cinematogràfics del terror. "Tenim una història al darrere, però nosaltres ens muntem la nostra pròpia pel·lícula", explica Laura Felgueres, coordinadora del Pavelló i dinamitzadora juvenil, que afegeix que a cada sala del pavelló es reproduirà una ambientació diferent. Segons Felgueres, el més complex és la part organitzativa, tot el procés previ, la recerca del material. La majoria del que utilitzen són coses reciclades, ja que el pressupost és reduït. Tot i això, en aquests darrers cinc anys, han aconseguit engrescar un munt d´empreses de la comarca que els donen suport com és el cas de McDonald´s, on els joves van desfilar la setmana passada, amb molt d'èxit, per escalfar motors i "perdre la timidesa".

Per amenitzar la proposta, fora de l´equipament, se celebra la trobada d´entitats juvenils de l´Alt Empordà així com una donació de sang voluntària. A més, per fer més passable l´espera, es fa un espectacle percussió de Tramuntakada i de l´escola Dance Me. També, per primer cop, la companyia Excalibur participa amb un espectacle teatral i pirotècnic. Les entrades per al Pavelló costen 2,5 euros.