'7 años', la nova cinta dirigida pel guanyador del Goya a la millor direcció novell per 'Smoking Room', Roger Gual, arriba a la gran pantalla aquest divendres. El film, la primera producció de Netflix a l'Estat, narra la història de quatre amics i socis fundadors d'una empresa que, al llarg d'una nit, han de trobar una solució per salvar la companyia de greus problemes financers i legals. En una cursa contrarellotge, hauran de decidir qui se sacrifica en favor de la resta. També arriba als cinemes 'La madre', que se centra en Miguel (Javier Mendo), un jove perseguit pels serveis socials que és forçat per la seva inestable mare (Laia Marull) a refugiar-se a casa del seu examant rumanès. Aquest divendres també s'estrena el documental 'España en dos trincheras. La Guerra Civil en color' -que arribarà als cinemes en català- de Francesc Escribano i Lluís Carrizo. L'aposta internacional arriba de la mà de 'Yo, Daniel Blake' de Ken Loach, un film que posa davant del mirall les contradiccions del sistema d'ajudes públic britànic.

'7 años'

Del director Roger Gual, premiat amb un Goya a la millor direcció novell per 'Smoking Room', arriba als cinemes ´7años´, la primera producció de Netflix a l'Estat, un thriller basat en la història de quatre amics -Juana Acosta, Álex Brendemühl, Paco León, Manuel Morón i Juan Pablo Raba- fundadors d´una empresa que, desbordats per problemes legals i econòmics, hauran de decidir qui sacrifica set anys de la seva llibertat per entrar a la presó i salvar l'empresa.

'7 años' de Roger Gual i el documental 'España en dos trincheras' arriben als cinemes

'7 años' de Roger Gual i el documental 'España en dos trincheras' arriben als cinemes

'Dead slow ahead'

´Dead Slow Ahead´ és un documental de Mauro Merce que retrata la història del vaixell de càrrega Fair Lady que travessa l'oceà. El vaixell es converteix en l'escenari fantasmal on la tripulació, majoritàriament filipina, viu experiències estranyes.

'España en dos trincheras. La Guerra Civil en color'

Aquest divendres també s'estrena 'España en dos trincheras. La Guerra Civil en color', de la productora Minoria Absoluta, dirigit per Francesc Escribano i Lluís Carrizo. El documental, que s'estrenarà també en català, ressegueix els anys de Guerra Civil espanyola utilitzant material d'arxiu original digitalitzat afegint-t'hi color per a donar major realisme a les imatges. En el film es recrea la derrota als republicans i la victòria del bàndol feixista que es va culminar amb el nomenament de Francisco Franco.

'Doctor Strange'

La fantasia també té el seu lloc a la cartellera setmanal de la mà de film ´Doctor Strange´, una adaptació del còmic creat per Stan Lee i Steve Ditko. La producció de Marvel Studios explica la història d'un cirurgià que, després de tenir un accident, desenvolupa poders sobrenaturals. S'endinsa llavors en un procés d'aprenentatge en el qual entrarà en una dimensió màgica i oculta.

'Que Dios nos perdone'

El director Rodrigo Sorogoyen situa 'Que Dios nos perdone' l'estiu del 2011 a Madrid, durant la visita del Papa, en plena expansió de la crisis econòmica i amb l'auge del moviment del 15-M. Enmig del moviment generalitzat, un assassí en sèrie camina sol i els inspectors Alfaro (Roberto Àlber) i Velarde (Antonio de la Torre) li segueixen la pista abans que no sigui massa tard.

'La madre'

'La madre' és una coproducció entre Espanya i Rumania dirigida per Alberto Morais i protagonitzada per Javier Mendo ('Los protegidos'), Laia Marull ('Pa Negre') i Nieve de Medina ('Los lunes al sol'), narra la història de Miguel, un noi de 14 anys a punt d´ingressar de nou al centre de menors a causa de la inestabilitat de la seva mare, que mai se n'ha cuidat. Quan els serveis socials inicien la seva recerca, Miguel abandona la seva rutina venent mocadors de paper i robant als supermercats per amagar-se a casa d´un examant de la seva mare. Allà coneixerà la Maria, amb qui establirà la relació maternal que sempre li ha mancat.

'Trolls'

DreamWorks estrena aquesta setmana 'Trolls' (en català), una pel·lícula d'animació que té com a protagonistes petits éssers diminuts, amb pèls de colors, una mica esbojarrats i amb poders màgics. Els trolls viuen tranquils al seu món fins que l'atac d'un monstre obliga al seu líder, Puppy, a dur a terme una missió de rescat on viurà grans aventures. Una comèdia que té la música com a protagonista.

'Ouija, el origen del mal'

Coincidint amb Halloween arriba als cinemes ´Ouija, el origen del mal´, un film de terror ambientat en els anys 60 que explica la història de Lorys, una jove que decideix utilitzar la ouija per contactar amb el seu pare, que ha mort fa poc. Aquest fet despertarà un malèfic ésser de l'altre món que generarà situacions més terrorífiques a la casa familiar i, sobretot, a la vida de la jove.

'Oasis: supersonic'

L´equip que va produir el documental ´Amy´, de la popular cantant Amy Winehouse, repeteix format i proposa un nou treball biogràfic, 'Oasis: supersonic'. Dirigida per Mat Whitecross, la cinta relata la trajectòria d´aquest mític grup que va triomfar en els anys 90, marcant l´estil de tota una era. El documental retrata la complicada relació dels germans britànics (Liam i Noel) tant dins dels escenaris com fora, així com els mites que els envolten i els vincles amb les drogues durant el seu camí cap a l´èxit.

'Yo, Daniel Blake'

Ken Loach irromp a la gran pantalla amb 'Yo, Daniel Blake', un drama anglès que explica la crua història de Daniel Blake, un fuster de 60 anys que, després d´haver patit un infart, es veu obligat a deixar de treballar i sol·licitar en nombroses institucions una ajuda econòmica per a poder viure. Durant el dificultós camí administratiu coneix Kate, una jove mare amb dos fills que lluitarà amb Daniel per superar les dificultats econòmiques i aconseguir mantenir unida la seva família.

'Maggie's plan'

Maggie Hardin, interpretada per Greta Gerwing, protagonitza aquesta comèdia contextualitzada en l´actualitat cosmopolita de Nova York. Malgrat el seu èxit com a professora de la New School no aconsegueix trobar l´home ideal per esdevenir el pare dels seus fills fins que coneix a Jonh Hardid (Ethan Hawke), de qui s´enamora immediatament. El fet de que sigui un home casat amb una brillant acadèmica danesa (Julianne Moore) no evita que Maggie lluiti fins a conquerir-lo i destrossar el matrimoni. El temps, i els seus divertits amics, faran que la protagonista dubti sobre si ha pres la decisió correcta.