La sisena edició de la Ruta de la Tapa de l'Anxova de l'Escala s'ha tancat amb un total de 36.499 tapes servides entre els 43 establiments que hi participaven. Això representa un increment d'un 10% més que l'any anterior. Ha estat escollida com a millor tapa la del restaurant La Clota, mentre que la més original -premi nou d'aquest any- ha estat la del restaurant Oreig.

"Aquesta és una activitat que dinamitza el sector i promociona tant l'anxova, com a producte gastronòmic destacat de l'Escala, com el conjunt de l'oferta turística local", destaca la regidora de Turisme, Marta Rodeja.

Un total de 51 persones han completat tota la ruta i en haver tastat les 43 tapes s'han convertit en jurat. En aquest sentit, han votat la proposta del restaurant la Clota com la millor tapa d'aquest any i la del restaurant Oreig, com a més original.

Pel que fa als sortejos entre les persones que han completat el total de la ruta, han fet 26 tapes o han fet les 18 de fora, els guanyadors han estat:

-Premi d'un àpat al celler de Can Roca: Enric Graboleda Coll

-Premi d'un àpat en un restaurant de l'Escala: Elisa Gómez Roman

-Val de 50 euros per gastar als comerços de l'UBET abans del 31 d'octubre: Irene Sancho Janoher, Rocio Crepsín Fernández, Jaume Sués Garcia i Albert Doval Coll.

-Val de 25 euros per gastar als comerços de l'UBET abans del 31 d'octubre: Anna Catena Anfruns, Mònica Badosa Lucas, Rem Morales Cortes, Paquita Saballs.

-2 entrades per al proper festival Portalblau: Montse Bosch Palau.

Finalment, el guanyador del premi del concurs de fotografia de la ruta a Instagram, ha estat per a l'usuari @ripollo. S'havien penjat un total d'unes 200 fotos amb les etiquetes #anxovadelEscala #visitlescala.