Als responsables de la trobada de poesia d´acció i perfomance La Muga Caula, que es fa a les Escaules fins aquest diumenge, els agrada vincular cada edició a un fet singular. Enguany, coincidint amb els cent anys del moviment Dadà, van convidar Ben Patterson, un dels fundadors, el 1962, del grup interdisciplinari Fluxus, hereu del moviment, a fer el cartell i a participar-hi. La seva mort inesperada, just després d´idear el cartell, ha fet que la Trobada esdevingui un homenatge a l´artista.

L´esperit de Patterson recorre, doncs, tota la Trobada. Per una banda, fa uns dies, ja s´inaugurà una exposició a la galeria Ventós, 'Refugi Dadà', on es presentà en primícia a l´Estat espanyol, i amb el vistiplau de la família, una versió lliure de la instal·lació Ben´s Bar (1990), una rèplica literal d´un ready made assistit de Patterson. Per altra, ja a les Escaules, divendres es farà la sessió BE (breu i espontani), un espai obert a tothom d´accions d´un minut com a màxim, sota l´influx de l´eclipsi de Lluna, mentre que dissabte tindrà lloc un concert de la Fluxi Ben´s Band, integrada per alguns dels artistes de la Trobada com Ann Noël, membre també del grup Fluxus i propera a Patterson, Lucia Peiró, Lluís Alabern, Oscar Abril Ascaso i Joan Casellas que interpretaran peces Fluxus i Neo-Fluxus de Patterson així com obres de Concha Jerez i Jose Iges dedicades a l´artista.

La Trobada manté l´estructura de cada edició amb accions consecutives dissabte, i les accions duracionals-simultànies de dues hores de durada, diumenge al matí. En la tria dels artistes d´enguany, s´han seguit els mateixos criteris. "Procurem tenir un equilibri de gènere, tot i que sempre hem tingut més dones que homes", explica el director de la Trobada, Joan Casellas, tot afegint que també tenen paritat generacional, amb artistes joves i ja consolidats, així com de diferents punts del món, en alguns casos amb un context econòmic i social difícil. Els artistes presents són Rita Rainho, Laura Corcuera, David Caño, Josep Sou, Dolors Miquel, Mireia Zantop, Franzisca Siegrits, Pedro Deniz, Analía Beltrán, Martine Viale, Lis Costa, Josep M. Jordana, Paco Justicia i Pietro Pellini.