Els veïns de Vilabertran comencen a escalfar motors per la Fira de la Poma de relleno i l´horta, que es fa diumenge, i just el dia abans de la fira, aquest dissabte, arrancaran els actes de la festa petita del poble, la festa de Sant Ferriol, organitzats des de l´Ajuntament.

Es tracta d´una celebració molt concentrada: tots els actes són a la tarda-nit i de caire musical. Així, a 2/4 de 6 de la tarda, la cobla-orquestra Selvatana oferirà una audició completa de sardanes, a la plaça Major. Dues hores més tard, la mateixa formació musical, ara a la plaça de l´Església, oferirà el concert de tarda. Ja a tocar la mitjanit, tothom qui s´apropi a aquest espai estarà convidat a moure´s amb els ritmes de La Selvatana. L´endemà diumenge es farà l´ofici solemne i no faltaran les sardanes a càrrec de la cobla Els Rossinyolets.

Tant dissabte com diumenge, el visitant podrà gaudir de la màgia de l´entorn de Vilabertran i visitar la Canònica, on aquest cap de setmana hi hauran instal·lades diferents exposicions amb motiu de la festa i de la Fira.