Passa sovint que les famílies amb mainada busquen espais i activitats que puguin compaginar el lleure amb la descoberta. A l'Alt Empordà, l'oferta de patrimoni cultural i natural és molt àmplia i pot donar peu a tota mena de visites els 365 dies de l'any. Tanmateix, també hi ha empreses privades, fundacions i entitats, amb ànim de lucre o sense, que organitzen visites i activitats que són de bon aprofitar durant aquestes vacances d'estiu.

Us proposem set indrets o activitats especials que es poden fer amb família, amb el corresponent enllaç en els seus webs, per si voleu consultar horaris i preus. En l'àmbit de la natura, ara és un bon moment per anar a visitar el Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera, situat en el santuari de la Mare de Déu del Camp de Garriguella. A part de veure quelonis de tota mena, podreu conèixer de primera mà la feina que fan per recuperar la tortuga mediterrània (Testudo hermanni hermanni).

El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà ofereix un important nombre de rutes a peu, amb aguaits per observar els ocells i les famoses torres del Matà, un far privilegiat amb vista a tota la plana. El centre d'informació del Cortalet és el punt principal d'acollida dels visitants. En aquesta època, us aconsellem anar-hi a primera hora del matí o al capvespre. Si voleu conèixer animals exòtics, especialment papallones, el vostre destí és el Butterfly Park de Castelló. Un paradís a tocar la Mugueta que actua com un encanteri sobre els nens.

Si el que busqueu és compartir l'aventura de navegar amb la descoberta de la costa, els creuers Magic, amb seu al port esportiu de Roses, us facilitaran opcions de viatge nàutic inoblidables. El Magic ho té tot per convertir una jornada en mar en un gran esdeveniment familiar que es recordarà durant molt de temps.

I, parlant de records, el Museu del Joguet de Catalunya, ubicat a l'antic Hotel París de Figueres, pot convertir-se en una màquina del temps per als records vivencials de les diferents generacions d'una mateixa família. Avis i néts es transformen quan són dins.

Finalment, en el parc aquàtic Aqua Brava de Roses i el Family Fun Park de Vilacolum hi trobareu els llocs ideals per a celebrar-hi trobades familiars o amb els amics, al mateix temps que us podreu remullar a les seves piscines.