Aquesta setmana ha començat el rodatge del nou programa dedicat al món del vi. Carles Xuriguera i Fel Faixedas descobriran la gran riquesa vitivinícola del país i recorreran les vinyes de les diferents comarques i denominacions catalanes. En cada capítol, un músic popular explicarà la seva relació amb el món del vi.

El programa està en ruta des de fa uns dies. Passegen pel Priorat, l’Empordà, el Penedès, la Conca de Barberà o Alella, al Maresme. Potser alguns dels qui se’ls trobin se sorprendran de veure’ls enmig d’una vinya, passant la rella tirada pel matxo, o vestits amb una bata blanca observant a través d’un potent microscopi.

Durant tretze capítols, amb un ànim plenament divulgador, 'Glops' recorrerà la geografia catalana i anirà descobrint les diferents denominacions d’origen, les varietats de ceps característiques de cada terra, el procés d’elaboració dels millors vins del país i, també, tot el treball, el coneixement i la passió que s’amaga darrere una bona ampolla.

'Glops', que dirigeixen els mateixos Xuriguera i Faixedas, vol acostar el món del vi a tothom, siguin entesos, encuriosits o, simplement, aquells que fins avui s’ho han mirat un xic de reüll. De manera distesa, amb un punt didàctic i molt sentit de l’humor, cada programa, a través d’un tema central, descobrirà les històries que amaga el vi.

Són històries humanes lligades a la vinya, al celler, persones que expliquen la seva experiència. Joves que tot just comencen, d’altres que han reinterpretat el celler familiar utilitzant nous mètodes de vinificació, o viticultors molt coneguts i amb una llarga trajectòria. A més, també hi participaran aquells que es belluguen entorn aquest món fascinant, sommeliers, dissenyadors, cuiners, arquitectes, crítics, científics, músics, molts músics.

Carles Xuriguera i Fel Faixedas, tot i ser bons coneixedors del món del vi, no exerciran com a entesos, sinó que seran els acompanyants a través dels quals descobrirem els secrets de la vinya i el vi. En Carles Xuriguera se centrarà més en el món de la vinya, mentre que en Fel Faixedas es dedicarà al producte acabat, quan el vi ja és dins l’ampolla. Ells satisfaran dubtes, aclariran conceptes o facilitaran algun consell.

'Glops', persones i moments especials, descobriments i experiències per compartir. Com una bona copa de vi.