Amb una xerrada sobre el castell de Sant Ferran al Cercle Sport Figuerenc, arranquen, aquest dijous a les 6 de la tarda, quatre dies dedicats a la gent gran de Figueres. Es tracta de la quarta Fira de la Gent Gran on hi tindran cabuda tota mena d'activitats, des d'exhibicions de balls, música i concerts, entre els quals destaca un projecte insòlit que es preveu tindrà continuïtat: Projecte Arreu. Aquest divendres, doncs, músics de grups musicals de més de 60 anys pujaran a l´escenari de la Rambla per unir-se a altres grups integrats per músics més joves i donar vida a la primera trobada intergeneracional de grups de rock batejada com a Xarucs 60.

Els grups de gent de més de 60 anys que participen són Músics Mix, Cava Brut i Los Tinieblas. Fa pocs anys que s´han creat, tot i que alguns dels seus membres havien tocat ja de joves, de forma amateur. Hernández recorda haver actuat a Golpe de Gong, una proposta que es feia a La Cate cap al 1966. "Hi havia molt bon ambient", apunta Xavier Quintà, membre de Cava Brut. Aquestes formacions, que ara toquen a residències d´avis o només per a ells mateixos, actuaran amb dos grups més amb músics més joves: Frankilesguilles d´Agullana i Albera´s Band de la Jonquera. Albert Muntalat, de Frankilesguilles, veu amb bons ulls aquesta proposta. "Aquests intercanvis són importants perquè la música és intemporal; nosaltres tocant aprenem i mostrem coses, és un intercanvi positiu", explica.

A aquests grups els uneix el seu amor pel rock. Tot i que Músics Mix interpretarà balades i havaneres, els ritmes potents "i el rock canyero" són els que presidiran el concert, obert a tothom. Míriam Lladós, responsable del casal de la gent gran de Figueres, està molt satisfeta i emocionada davant el projecte, que es preveu, que tindrà continuïtat l´any vinent. "Volíem demostrar que hi ha una altra manera de fer-se gran, amb la música que es pot usar com a element de comunicació intergeneracional", conclou Lladós.