Hi ha certs aliments que no s'han de guardar mai a la nevera ja que les temperatures extremes poden alterar les seves propietats, textura i sabor. Alguns d'ells arriben fins i tot a descompondre més ràpid a la nevera que a temperatura ambient.

La tendència de guardar tot a les neveres és un error comú de les societats modernes, aquelles en què el consumisme fa que comprem enormes quantitats de menjar i de tot el que es pugui, necessitant després un lloc on guardar-lo.

Però encara que la majoria dels productes que comprem necessitin baixes temperatures per conservar-se en perfecte estat, altres no estan fets per conservar-se en el fred i les condicions d'una nevera.

Si encara no saps quins són, et donem una llista amb els 10 aliments que mai has de guardar a la nevera.

Les patates

En guardar-les a la nevera, les patates es tornen farinoses i dolces, ja que amb el fred el midó que tenen es converteix en sucre. Per conservar les patates el millor que pots fer és guardar-les en un lloc fresc, fosc, amb una bona ventilació i si pot ser en una bossa de paper perquè triguin més a descompondre's.

Els tomàquets

Evita guardar els tomàquets a la nevera si vols que conservin tot el seu sabor. El fred fa que s'alteri la textura aquest aliment, fent que es torni més farinós, i que es freni el seu procés de maduració. El més recomanable per a la conservació dels tomàquets és col·locar-los sobre una cistella o bol fora de la nevera.

El pa

Encara que no ho sembli, aquest és un error molt comú. El pa no s'ha de guardar a la nevera ja que les baixes temperatures fan que perdi el seu sabor i es envelleixi més ràpid. És millor guardar-lo en un lloc fresc però sec o conservar-lo al congelador ja tallat a llesques.

Els Alvocats

Un altre error molt comú és guardar els alvocats madurs a la nevera perquè aguantin més frescos. No obstant això, les baixes temperatures només faran que aquesta fruita s'endureixi més ràpid que si estigués fora de la nevera. La millor manera de conservar els alvocats és deixar-los en un lloc fresc i amb poca llum.

L

es fruites tropicals

Fruites com la papaia, el plàtan o la pinya estan acostumades a les altes temperatures i per tant no han de guardar-mai a la nevera. El fred fa que aquest tipus de fruites perdin els enzims que les fan madures. El millor que pots fer per conservar-les és guardar-les en llocs amb temperatures superiors a 10 graus.

Les cebes i els alls

Les baixes temperatures de la nevera fan que les cebes i els alls perdin les seves propietats i s'endureixin. El millor que pots fer per conservar aquests aliments és guardar-los en una bossa de roba en un lloc fresc i sec.

El pernil

Malgrat que el seu aspecte és similar al de la carn freda, el pernil es conserva molt millor fora de la nevera. Les altes temperatures del frigorífic fan que aquest producte perdi el seu sabor original i per tant, perquè conservi la seva textura i propietats, és millor mantenir-lo a temperatura ambient.

La mel

Gràcies a la seva gran concentració de sucres i la seva PH, la mel es conserva en bon estat i apta per al seu consum a temperatura ambient, sobretot en un pot ben tancat. Les baixes temperatures de la nevera fan que la mel es cristal·litzi i perdi moltes de les seves propietats.

El queso seco

Depenent del tipus de formatge que sigui, pot guardar-se o no a la nevera. En el cas de formatges secs com el parmesà, conservar-los a la nevera és un error ja que les baixes temperatures fan que canviï el seu sabor i es tornin més insípids. Com a alternativa per a la seva conservació, pots provar a guardar a temperatura ambient en un recipient hermètic.

La xocolatata

La xocolata mai s'ha de guardar a la nevera. Les altes temperatures fan que es forma una capa blanca sobre aquest producte i que canviï el seu sabor. L'ideal per a conservar la xocolata en bones condicions és guardar-ho a temperatura ambient i lluny de la llum, però mai a altes o baixes temperatures.