El grup Blaumut serà un dels caps de cartell de la programació a l´Embarraca´t 2016 que començarà el divendres 29 d´abril. La primera nit de barraques actuarà el sextet dels Estats Units New York Ska-Jazz Ensemble, els bascos Esne Beltza i, per acabar, els joves osonencs Ressaka.

L´endemà, dissabte 30, la nit s´obrirà amb els gironins Cru; el trio basc Berri Txarrak; i, per tancar la jornada, Vacas Sagradas.

La nit prèvia a la Santa Creu, desfilarà per l´escenari un dels grups més mediàtics del panorama musical català, el quintet Blaumut; abans i després, les actuacions tindran un important component local: la música començarà amb els Julay´s i els encarregats de posar el punt final a la nit musical seran Caritat Humana amb Jair Domínguez al capdavant.

L´últim divendres de barraques es completa amb dues actuacions catalanes. En primer lloc amb Germà Negre que, amb el seu folk, farà un dels primers concerts de la nova gira. Després serà el torn de més folk, però reinventat, de la mà de la banda del Maresme Ebri Knight.

L´Embarraca´t 2016 tancarà edició amb tres actuacions per a tots els gustos. Començaran els empordanesos Crossing; seguits d´un dels caps de cartell ­d´en­­guany, els murcians Maldita Nerea; i, com a clàssic tancament, tornen un any més els únics Orquestra DiVersiones.