El públic que aquest dissabte ha assistit al concert d'Adrià Puntí sabia que veuria un concert únic i irrepetible en el marc del Festival Strenes. Ja es va anunciar amb el títol d''Enclusa i un cop de mall: les cares B de la clau de girar el taller' on no hi faltarien "rareses" i versions del disc-llibre que l'artista saltenc va treure el 2015. Durant el concert, s'han escoltat temes inèdits però també versions d'algunes de les cançons més recents, com 'Esbrina', 'Tornavís' o 'Amb el lliri a la mà'. Des de l'any 1998 que no actuava al Teatre Municipal de Girona i ho ha fet acompanyat dels seus quatre músics i davant d'un públic fidel i còmplice. Feia setmanes que les entrades estaven esgotades.

El concert acústic ha arrencat amb una veu en off del mateix Adrià Puntí dirigint-se al públic: "Esteu preparats? Després de 'La clau de girar el taller', us passem a una 'Enclusa i un cop de mall". Seguidament, s'ha projectat un dels muntatges musicals que el músic saltenc va gravar a Venècia. Ha estat rebut amb un fort aplaudiment. Des d'un primer moment, s'ha vist que el públic tenia moltes ganes de veure les "rareses" de Puntí, conscients que el d'avui seria un concert "irrepetible" tal i com es va anunciar al Festival Strenes.

Puntí ha aparegut a escena sota la penombra, assegut a un sofà i amb un cigar a la mà. També hi havia un exemplar del llibre-CD d''Enclusa i un cop de mall' que ha fullejat com si recités alguns dels versos inclosos en aquest últim treball i un telèfon vermell que ha sonat entre cançó i cançó, tot provocant la reacció del músic. "I ara qui serà?" o "deixem que soni", deia Puntí tot arrencant les rialles còmplices del públic.

Adrià Puntí ha començat interpretant dues cançons tot sol, amb l'ajuda primer d'una harmònica i la guitarra i després el piano. I amb el tema 'Tornavís' els seus quatre músics han entrat a escena. Un d'ells, entregant-li aquesta peça físicament. "Ara falta trobar els cargols que m'han saltat del cap", li ha respost Puntí en senyal d'agraïment.

A banda del teatre i la improvisació, Puntí ha ofert un repertori on els ritmes canviaven constantment i on s'entrellaçaven les peces insòlites amb temes que el públic ha pogut reconèixer perfectament, com és el cas d''Esbrina', 'Amb el lliri a la mà' o 'Tarda d'agost', inclosos al seu darrer treball. Es tracta d'una obra doble, que va sortir el mes d'octubre amb el segell de Satélite K. Es tracta de 'La clau de girar el taller' i un CD-llibre titulat 'Enclusa i un cop de on també hi ha fotografies, il·lustracions i poemes a banda de versions del primer disc que van quedar fora del disc oficial però que formen part d'un mateix procés creatiu. La crítica de la revista 'Enderrock' l'ha escollit com a millor disc del 2015.

Un dels moments més emotius del concert ha estat quan Adrià Puntí ha sortit de darrere de la platea amb la guitarra i l'harmònica i una dona del púbic s'ha aixecat i li ha fet dos petons.

Feia 18 anys que Puntí no actuava al Teatre Municipal de Girona, un escenari que va trepitjar l'any 1998 amb l'estrena del seu disc 'Pepalallarga i...'. Pel que fa a 'La clau de girar el taller', es va presentar en directe a l'Auditori de Girona l'octubre passat en el marc del Temporada Alta.