Aquest dijous 7 d'abril, a les 20.30 hore,s torna al Casino Castell de Peralada el cicle gastronòmic Tast i Tastets. Aquesta vegada s'ha convidat al col·lectiu gastronòmic La Cuina de l'Empordanet perquè entre sis dels seus cuiners preparin un menú degustació amb els millors plats d'aquest racó característic del Baix Empordà. Els cuiners convidats són Jordi Sabadí (Restaurant El Roser 2); Iolanda Bustos (Restaurant La Calèndula); Filip Geers (Restaurant La Costa); Toni Izquierdo (Restaurant Mas Dels Arcs); David Lamana (Restaurant Sa Cova); i Miquel Garcia (Restaurant Terramar).

La Cuina de l'Empordanet

El naixement del col·lectiu es remunta al 1995 quan el grup de restauradors que organitzava les mostres gastronòmiques anuals conegudes com "la Cuina de l'Empordanet" des de l'any 1983 a la zona del Baix Emprodà, va decidir convertir-se en una associació sense ànim de lucre, per treballar des d'aleshores en la millora i la difusió de la cuina d'aquest petit rodal.

Els integrants del col·lectiu, que en el seu total aplega una quinzena de restaurants, són de perfils i edats diferents, cosa que els fa capaços de complementar propostes molt diverses i heterogènies quan treballen plegats. L'ús prioritari dels productes del país, tant de la horta, la granja com del mar, fan que la seva proposta esdevingui la millor manera de conèixer què pot donar de sí la gastronomia en terres empordaneses.

El peix de palangre, el de roca, la verdura, la fruita, l'aviram i la caça són la base dels seus plats. Una bona mostra d'aquesta riquesa es podrà tastar el proper dijous, ja sigui amb el mil fulles de fetge gras d'ànec, el suquet de lluerna, la brandada de bacallà o el filet de porc que ha preparat. Sense oblidar un espectacular maridatge que contempla vins de Rioja (Conde Valdemar), Somontano (Viñas del Vero), i de l'Empordà (Perelada Finca La Garriga i Carlota d'Oliver Conti)

La seva forma de treballa es basa en reivindicar la qualitat i el prestigi d'una cuina ancestral i que ells s'han encarregat de preservar, però també de posar al dia i d'innovar quan ha convingut i quan la demanda del públic així ho ha reclamat.

Tal com ells mateixos expliquen: "alguns potser diran que en aquesta terra fer bona cuina és fàcil, perquè segurament tenim el millor rebost, però sense el seny i la rauxa, l'ofici i el compromís, res hauria estat com és ara".

El preu del sopar és de 67€ amb iva inclòs.