Els més petits de la comarca estan de sort. Per celebrar els vint anys de l´associació Optimist de Roses, encarregada de programar els espectacles infantils des de fa dues dècades a la localitat, s´ha organitzat aquest diumenge una jornada festiva amb espectacles i tallers. Al migdia, serà el pallasso Marcel Gros, qui visitarà un cop més Roses per oferir un recorregut a través del seu univers particular. Durant tot el matí es faran tallers infantils, de tot tipus, i a les 7 de la tarda l´ajuntament ofereix, amb entrada gratuïta per a tothom, la versió en català del musical Somriures i llàgrimes dirigit per Juli Rodríguez i Maria Torras com a mostra d´agraïment pels 20 anys de feina de l´associació.

Amb l´inici de la nova temporada de teatre 2015-2016, s´han complert ja dues dècades d´aquelles primeres reunions entre un grup de pares inquiets, de Roses, que van decidir treballar per portar al municipi obres de primer nivell per al públic infantil, "que en aquells moments, només podies veure si sorties fora", explica Fina Puigdomènech, presidenta d´Optimist. Actualment s´organitzen, al llarg de l´any, set representacions que s´inclouen dins de la programació estable del Teatre, coincidint amb el curs escolar.

Espectacles d´arreu Catalunya

La tasca d´Optimist va fer que Roses es convertís en un dels primers municipis de la demarcació de Girona en incloure de forma estable a la seva programació teatral, cada primer diumenge de mes, espectacles adreçats al públic infantil, procedents d´arreu de Catalunya.

Optimist té especial cura de la seva programació: "Cada obra que presentem l´hem vist abans a la Fira d´Igualada, a Girona, o a la Bisbal". I el resultat és molt positiu: "Hem portat espectacles de tot gènere al llarg dels anys, alguns molt atrevits i poc convencionals: òperes, dansa, música clàssica, tots de caràcter familiar i amb un rerefons, volem que aportin una sèrie de valors als petits espectadors".

La marca Optimist s´ha consolidat i el públic hi fa total confiança: "Ens vénen a veure, de vegades, sense ni tans cols conèixer la programació". Els espectacles solen engrescar el públic de 3 a 10 anys, comenta la presidenta. "El repte és ara aconseguir que els nens més grans, els que tenen entre 10 i 12 anys, no abandonin l´hàbit d´anar a teatre perquè després ja no el recuperen fins als 20 anys".

Al llarg d´aquests 20 any, hi ha hagut moments de tot, recorda Puigdomènech: "Al principi, la gent es va entusiasmar molt amb el nostre projecte, però al cap d´uns tres anys semblava que ja se n´havia cansat, per sort la cosa va remuntar i fins avui" comenta. Quan veu com el teatre s´omple de nens, tant de Roses, com de la comarca, està satisfeta. Actualment, Optimist comp­ta amb prop de 500 simpatitzants, que gaudeixen d´una sèrie d´avantatges com ara un regal d´aniversari, entrada gratuïta al PIN de Nadal o al Museu del Joguet.