La festa de Pasqua de Darnius ha programat fins diumenge, un seguit d´activitats que pretenen engrescar el públic de totes les edats. La Fira del Brunyol i de l´artesania, organitzada per la Societat La Concòrdia i l´Ampa, dóna aquest divendres el tret de sortida a la festa i, si el temps acompanya, és la proposta que més públic atrau, explica l´alcalde del municipi Josep Madern. "És una festa molt generosa perquè aquell dia tothom pot participar en el tast de brunyols, gratuït, que té lloc a les set de la tarda". La mateixa parada on es fa el tastet elabora i posa a la venda brunyols durant tota la jornada.

A més, el visitant pot gaudir d´una àmplia oferta de parades d´artesania i alimentació, que es reparteixen pel centre del poble. El mateix dia hi ha una proposta per al públic infantil, un espectacle de titelles al migdia, i a les cinc de la tarda tindrà lloc una audició de sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona, "que s´espera que portarà molta gent al poble", assenyala Madern.

L´endemà, dissabte, la festa continua amb una activitat que és novetat. L´Associació de Dones de l´Arnera han organitzat una caminada popular a la Roca d´en Moreu, que començarà a les nou del matí, durarà aproximadament dues hores i a la tornada hi haurà esmorzar per a tots els assistents. La jornada s´acabarà amb una nit dedicada als joves que s´inciarà a dos quarts de dotze de la nit amb una doble actuació de djs, Sisí Sound System i Dj. Yellowmouth. L´acte està organitzat per l´Associació Juvenil Bocagrocs i es farà a la Sala La Concòrdia. Abans, a dos quarts de deu del vespre, està previst que es faci un sopar amb pa i tomata, botifarra i patates al caliu.

Sardanes i música

Diumenge, l´activitat es reserva per acollir els actes més populars. A dos quarts d´una del migdia, se celebrarà l´ofici solemne i tot seguit sardanes a la plaça amb l´orquestra Selvatana. Aquest dia, l´activitat, organitzada des de l´ajuntament, portarà la música durant tot el dia al poble. Darnius acaba la festa amb un concert i ball amb la mateixa Orquestra i, a les deu de la nit, els joves agafen el relleu amb el ball de nit.