Durant la Setmana Santa, l´Escala atrau molts visitants. Per aquest motiu, els diferents centres culturals organitzen visites guiades i tallers especials. En aquest sentit, tant el Museu de l´Anxova i de la Sal, com el Museu d´Arqueologia de Catalunya-Empúries i el centre d´interpretació del peix Maram ofereixen propostes diverses com ara visites a la subhasta de peix, un taller de pesca per a nens o un d´elaboració de brunyols així com diferents rutes. També s´han programat visites a l'antiga casa de pescadors de can Cinto Xuà, l´arquitectura defensiva de la costa o a l´antiga ciutat romana d´Empúries.

D´altra banda, la biblioteca municipal Víctor Català oferirà també diverses activitats al llarg de la Setmana Santa, com són les lectures dramatitzades per a joves, que se solen fer cada dilluns a la tarda, o un taller de contes radiofònics, per al qual cal inscripció prèvia.

Les activitats d´aquests dies es tancaran, com és habitual, amb l´Aplec de Santa Reparada de Cinc Claus, que arriba ja a la seva 37a edició. Es farà dilluns i està prevista una audició de sardanes a càrrec de La Principal de l´Escala. També hi haurà el tradicional concurs d´arrossos i paelles que inclourà degustació.