L´Escala s´ha convertit, des de fa uns anys, en una font d´on brolla creativitat musical i que ha donat peu a la creació de molts grups musicals. Per donar-los sortida i visibilitat, s´ha apostat per impulsar l´EscalaRock, una nit on vuit d´aquestes formacions, d´estils molt diversos, podran presentar-se davant el públic escalenc. Serà, justament, avui dissabte, a partir de 2/4 de 8 del vespre, i l´espai escollit és la Sala polivalent. A l´acte, d´accés gratuït, li donen suport l´Ajuntament, l´ADET i l´associació catalana de músics eclèctics, de recent creació i oberta a tot el territori.

En aquesta edició d´estrena, hi participaran El Niño del Barrio, Dalton X, Peculiar Monkeys, Two Brothers, D-Fang, Verbaline, La Banda de l´Agonia i Dj. Sons&Rock. Elisenda Trias, responsable de la programació de la Sala, explica que una de les primeres coses que volien tirar endavant era "donar oportunitats als grups locals". Per aquest motiu han promogut aquesta proposta musical que obrirà les portes a 2/4 de 8 del vespre i que s´allargarà fins després de la mitjanit.

Alguns dels grups que actuaran aprofitaran la proposta per presentar en públic els seus darrers treballs. És el cas, per exemple, de Verbaline, un grup de rock alternatiu creat a finals del 2013, fusionat amb un de rock clàssic, que integren David Tulsà, Pere Servià, David Izquierdo i Clara Quera. A EscalaRock presentaran Burn me with fire, el seu disc de debut que compta amb deu cançons en anglès i que ha estat gravat, mesclat i masteritzat a Soundclub Studio de Salt, que gestiona Lluís Costa, guitarrista d´Adrià Puntí.

EscalaRock, a banda de promoure in situ els grups, servirà també per aconseguir finançament, a través del bar. La idea és invertir per ajudar aquests grups a difondre´ls i, entre altres coses, potser a equipar el buc d´assaig de la Sala Polivalent, totalment buit.