Vila-sacra va celebrar diumenge la tretzena edició de la Fira de la Ceba i el Calçot, marcada pel bon temps i pel gran èxit de públic en totes les activitats, entre elles el popular concurs de menjar calçots que guanyà en aquesta edició Jordi Fort, després de cruspir-se fins a 1,890 quilos en només vint minuts. "En els anys anteriors el guanyador va ser Jordi Soler i Fort, que quedava en segon lloc, enguany les posicions s'han invertit", explica l'alcaldessa M. Carme Barceló, sobre el popular concurs que va comptar amb quatre valents participants.

La Fira ha presentat enguany diferents novetats, com ara un nou format, en el qual es va substituir la tradicional calçotada per una degustació a peu de carrer, un gran encert, segons l'alcaldessa, que ja preveu repetir el model l'any que ve. Per la fira es van coure fins a 8.000 calçots, més dels previstos, la majoria per ser degustats al llarg del dia pels visitants. Barceló comenta que "fins i tot es va fer curt ja que a quarts de tres ja no en quedaven".

Els visitants van gaudir plenament d'una jornada absolutament primaveral, passejant per les diferents parades d'artesans que es van reunir al nucli antic del poble o visitant les diferents exposicions, entre elles el darrer treball fotogràfic d'Enric Boldó Abandonades. Finalment les activitats infantils van ser també un èxit, conclou l'alcaldessa.