"El renacido", del mexicà Alejandro González Iñárritu, ha estat avui la pel·lícula triomfadora de la 69 edició dels Bafta del cinema britànic, amb cinc premis, a la millor pel·lícula, director, actor protagonista (Leonardo DiCaprio), direcció de fotografia (Emmanuel Lubezki) i so.

La cinta es va imposar en la categoria principal, la de millor pel·lícula, a "Carol", de Todd Haynes; "El puente de los espías", de Steven Spielberg; "La gran apuesta", d'Adam McKay; i a "Spotlight", de Tom McCarthy.

"El renacido" era una de les favorites de la nit, amb les seves vuit nominacions (no va guanyar en música, muntatge i maquillatge i perruqueria), encara que les que acumulaven més candidatures eren "El puente de los espías", de Spielberg, i " Carol ", de Todd Haynes, totes dues amb nou.

No obstant això, "Carol" se'n va anar sense cap i "El puente de los espías" només va aconseguir el Bafta a millor actor secundari per a Mark Rylance.

La segona pel·lícula amb més premis va ser "Mad Max: Fury Road", que es va endur quatre Bafta: millor disseny de producció, vestuari, muntatge i maquillatge i perruqueria.

L'actor nord-americà Tom Cruise va ser l'encarregat de fer lliurament de la màscara daurada a l'equip d ' "El renacido" en una abarrotada Royal Opera House, al West End londinenc, on es va celebrar la gala dels premis de l'Acadèmia Britànica de les Arts cinematogràfiques i de la Televisió.

"La vida és un yin i un yang. Estic commemorant dos anys de la mort del meu pare i estic segur que ell té alguna cosa a veure amb aquests premis. El meu pare sempre em va dir que els actors britànics són els intèrprets de veritat", va dir González Iñárritu.

La pel·lícula, que narra una història real, la de la venjança del paranyer Hugh Glass (DiCaprio) és també la favorites dels propers premis Oscar, amb 12 nominacions.

L'any passat, González Iñárritu va arribar als Bafta amb deu nominacions per "Birdman" però només es va emportar la de millor direcció de fotografia per Lubezki. No obstant això, va triomfar en els Óscar amb quatre de les nou estatuetes a què optava, incloent millor pel·lícula i director.