David Bowie, mort aquest dilluns passat als 69 anys, es pot considerar un artista polifacètic. La faceta com a cantant el va portar a convertir-se en tota una icona de la música, encara que també compta amb una dilatada carrera al cinema, i no només com a compositor. En el seu currículum també destaquen diverses pel·lícules com "Dentro del laberinto" o "El truco final".

Bowie ha posat música a un total de 452 títols, entre pel·lícules, sèries o fins i tot videojocs, encara que també ha demostrat els seus dots interpretatius en un total de 20 pel·lícules, a més de diverses sèries i curts. Cintes en què ha interpretat des de personatges històrics com Ponç Pilat o Nikola Tesla, a altres més irreverents com el rei Jareth en la ja esmentada "Dentro del laberinto".

Comèdia, drama, ciència ficció ... Bowie ha tocat tots els gèneres cinematogràfics amb les seves particulars interpretacions. A continuació repassem 6 pel·lícules en què Bowie va demostrar ser tot un geni més enllà de la música.

"Dentro del laberinto"

Bowie va donar vida al rei Jareth en la pel·lícula de culte "Dentro del laberinto". Protagonitzada per una joveníssima Jennifer Connelly, la cinta narra l'aventura de Sarah, una nena que s'endinsa en un laberint per rescatar el seu germà.

"El truco final"

El 2006 participa en "El truco final", la cinta de Christopher Nolan en la qual Hugh Jackman i Christian Bale interpreten dos mags que lluiten per ser el millor. En aquest enfrontament el personatge de Jackman comptarà amb l'ajuda de Nikola Tesla, l'inventor a qui dóna vida Bowie.

"Zoolander" (Un descerebrat de moda)

Encara que només va realitzar un cameo, la seva aparició en la comèdia "Zoolander" s'ha convertit en un dels millors moments de la pel·lícula. David Bowie es converteix en l'àrbitre del duel de passarel·la entre Derek (Ben Stiller) i Hansel (Owen Wilson).

"La última tentación de Cristo"

Dirigida per Martin Scorsese, a "La última tentación de Cristo", Bowie interpreta Ponç Pilat i és l'encarregat de rentar-se les mans davant el judici a Jesús, a qui va donar vida Williem Dafoe.

"Twin Peaks: Fuego camina conmigo"

En l'adaptació a la gran pantalla de la sèrie Twin Peaks va treballar al costat d'un altre geni, David Lynch. En "Fuego camina conmigo", estrenada el 1992, va donar vida a Phillip Jeffries.

"El hombre que cayó a la Tierra"

El 1976 Bowie va debutar a la gran pantalla protagonitzant "El hombre que cayó a la Tierra", una pel·lícula dirigida per Nicolas Roeg en la qual donava vida a un extraterrestre que arribava al nostre planeta a la recerca d'aigua i acaba enganxat al sexe, l'alcohol i la televisió.