'60 minuts', el programa que ofereix els millors documentals periodístics dedicats a l'aprofundiment i l'anàlisi de l'actualitat i a la reflexió social, política i econòmica sobre els principals temes de debat arreu del món, emet, el dimecres 13 de gener a les 23.20, el reportatge 'Caricaturistes, els soldats de peu de la democràcia', dirigit per Stephanie Valloatto. Una producció d'OÏOÏOÏ Productions i Cinextra Productions present a la selecció oficial al Festival de Canes 2014 (fora de competició).

Dotze llunàtics adorables, captant el més còmic i el més tràgic en els quatre cantons de la Terra. Són dibuixants que arrisquen la vida per defensar la democràcia, amb un somriure a la cara i un llapis com a única arma.

'Caricaturistes, els soldats de peu de la democràcia' ('Caricaturistes, fantassins de la democratie') és un documental que examina l'estat de la democràcia al món a través de les experiències atrevides i divertides de dotze dibuixants que defensen la llibertat d'expressió en els seus respectius països -França, la Xina, els Estats Units, Rússia, Veneçuela, Mèxic, Algèria, Tunísia, Israel, Palestina, Costa d'Ivori i Burkina Faso- parlant sobre temes tan complexos com la religió, l'economia, les finances, la política, la guerra, etc. Els caricaturistes posen a prova permanentment el grau de democràcia als seu països i col·locant-se en primera línia, esdevenen els soldats d'infanteria de la democràcia.

Dotze dibuixants seleccionats entre un centenar que exemplifiquen aquest combat per la democràcia a partir d'una idea original del productor i realitzador Radu Mihaileanu i de Plantu, dibuixant del diari 'Le Monde' des de fa més de 40 anys. Es tracta d'una mostra molt representativa dels principals problemes mundials: dictadures militars, pressions econòmiques, màfia, religió, etc.

El documental es capbussa en la vida quotidiana d'aquests dibuixants i ret homenatge a uns homes i unes dones que són alhora periodistes, artistes, humoristes i combatents que, amb la seva implicació, donen una lliçó d'humanitat i valor al món sencer.