La pel·lícula 'Incidencias', del duo cinematogràfic format per José Corbacho i Juan Cruz, arriba aquest divendres als cinemes. L'argument de la comèdia 'Incidencias' situa l'espectador en l'últim tren de l'any que fa la ruta entre Barcelona i Madrid i en el qual hi viatgen 14 persones que veuen com el tren es deté sense una causa aparent enmig d'un paratge solitari. La tensió farà que cada personatge tregui el pitjor de si mateix. Una de les estrenes destacades de la setmana és el biopic 'Steve Jobs' de Danny Boyle, director de 'Trainspotting' i 'Slumdog Millionaire', i protagonitzat per l'actor Michael Fassbender. Així mateix, Russell Crowe torna a la gran pantalla amb el film 'De padres a hijas' del director Gabriele Muccino.

En declaracions a l'ACN, Corbacho va dir que a 'Incidencias' volien explicar "una cosa molt senzilla i és que la gent cada vegada té menys paciència, té més pressa i s'angoixa més ràpid". De fet, va ressaltar que a través d'una situació quotidiana com pot ser que es pari un tren la gent mostra la seva "intolerància i moltes vegades un acaba traient el pitjor de si mateix".

'Incidencias' és una obra molt coral amb un elenc format per Lola Dueñas, Carlos Areces, Ernesto Alterio, Toni Acosta, Nuria Gago, Rubén Ochandiano, Aida Folch, Roberto Álamo i Miki Esparbé, entre altres. El rodatge d'aquesta producció de Filmax, que compta amb la participació de TVE i la col·laboració de TVC, va tenir lloc en diferents localitzacions de Barcelona, l'Hospitalet i Súria. El guió d''Incidencias' de Jaime Bartolomé va guanyar el premi 'Ciutat de Segovia'.

Michael Fassbender es posa a la pell de Steve Jobs amb aquest biopic dirigit per Danny Boyle. El film tracta la trajectòria personal i professional de Jobs, el fundador del gegant tecnològic Apple sintetitzat en tres moments claus de la seva vida, els anys 1984, 1988 i 1998, així com la dels seus col·laboradors i persones pròximes a ell. Acompanyen a Fassbender en el repartiment, Kate Winslet, Seth Rogen,Katherine Waterston, Sarah Snook, Jeff Daniels i Michael Stuhlbarg, entre d'altres.

Russell Crowe és el protagonista del film 'De padres a hijas' del director Gabriele Muccino. Acompanyen a Crowe en el repartiment, Amanda Seyfried, Aaron Paul, Diane Kruger, Quvenzhané Wallis, Bruce Greenwood i Jane Fonda, entre d'altres. En aquesta pel·lícula el reputat escriptor Jake Davis (Russell Crowe), que pateix una greu malaltia mental, ha de cuidar de la seva filla Katie (Kylie Rogers) quan mor la seva esposa. Tres dècades després, Katie (Amanda Seyfried) s'enfronta als records de la seva complicada infantesa.

'Padres por desigual' dirigida per Sean Anders és una comèdia que enfronta a dos pares interpretats per Will Ferrell i Mark Wahlberg. El primer dels dos és un amable executiu de ràdio que s'esforça per a convertir-se en el millor padrastre dels dos fills de la seva parella, però les complicacions arriben quan apareix el veritable pare dels nens, despreocupat i irresponsable, que l'obliga a competir per l'afecte dels nens.

L'alemanya 'El mundo abandonado'

'El mundo abandonado' és un film alemany de Margarethe von Trotta, que també s'estrena aquest divendres. Un drama que té com a protagonista a Sophie (Katja Riemann), cantant de jazz, que rep la trucada del seu pare, Paul Kromberger (Matthias Habich). Vol veure-la amb urgència per ensenyar-li la foto d'una dona que ha trobat en una pàgina web nord-americana. La dona s'assembla molt a la seva parella, la mare de Sophie, que va morir feia poc. Paul està decidit en què Sophie vagi a veure a Caterina Fabiani (Barbara Sukowa), la dona de la foto, una cèlebre cantant d'òpera. Sophie accepta, però no pot imaginar-se el que està a punt de descobrir sobre la seva família.

'Point Break (sin límites)' d'Ericson Core és una pel·lícula d'aventures que s'estrena aquesta setmana. En aquest film, un jove agent del FBI, Johnny Utah (Luke Bracey), s'infiltra a un equip d'atletes d'elit, liderat pel carismàtic Bodhi (Édgar Ramírez). Els atletes són sospitosos de portar a terme una sèrie de crims de forma extremadament inusual.

'Aviones de papel' de Robert Connolly està inspirada en fets reals i tracta sobre un nen, Dylan, d'onze anys, que viu amb el seu pare a Austràlia. La seva vida canviarà per sempre quan el seu gran somni es fa realitat quan participa al Campionat Mundial d'Avions de Paper que se celebra a Japó.

'La academia de las musas' de José Luis Guerin

José Luis Guerin és el director de 'La academia de las musas', un documental amb Raffaele Pinto, Emanuela Forgetta, Rosa Delors Muns i Mireia Iniesta. Al tornar a casa d'una de les seves classes, un professor (Rafaele Pinto) s'enfronta a la seva parella (Rosa Delor Muns) que no veu amb bons ulls el seu projecte pedagògic de crear una acadèmia de les muses d'inspiració clàssica per regenerar el món a través de la poesia.