La pel·lícula 'Macbeth' dirigida per Justin Kurzel, basada en la coneguda obra de Shakespeare, i 'El desafío (The walk)' de Robert Zemeckis, director de 'Forrest Gump' o de 'Regreso al Futuro' són les dues estrenes destacades d'aquest divendres, dia de Nadal. La primera d'elles va passar pel Festival de Cinema de Sitges d'aquest any i està protagonitzada per Michael Fassbender i Marion Cotillard. La pel·lícula 'Charlie Brown i Snoopy' s'estrena també aquest divendres en versió doblada al català, a 30 sales d'arreu de Catalunya i està basada en els còmics de Charles Schulz Peanuts. El ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz és protagonista del documental 'El colibrí' sobre com es viu la fe i el fet religiós.

'Macbeth' de Justin Kurzel, que es va projectar en la darrera edició del Festival de Cinema de Sitges, és la història d'un guerrer i líder, afectat per la guerra i amb la voluntat de reconstruir la relació amb la seva muller. És una de les tragèdies més importants de la literatura i una de les obres més cruentes de Shakespeare, que troba ara la seva adaptació més visceral i violenta en aquesta pel·lícula protagonitzada pels reconeguts Michael Fassbender i Marion Cotillard.

Joseph Gordon-Levitt i Ben Kingsley són els protagonistes de la pel·lícula 'El desafío (The walk)' de Robert Zemeckis. El 6 d'agost de 1974 Philippe Petit, un acròbata boig francès, va pujar a les ja desaparegudes Torres Bessones de Nova York, les va unir amb un cable i va passejar durant 45 minuts fins que va ser detingut per la policia. Aquesta història va ser la base del reconegut documental guanyador d'un Oscar 'Man on Wire' (2008, James Marsh).

La pel·lícula 'Charlie Brown i Snoopy' està basada en els còmics de Charles Schulz Peanuts, coneguts fora dels Estats Units per alguns dels seus personatges, com ara Snoopy o Charlie Brown, que debuten a la pantalla gran. Dirigit per Steve Martino, el film narra les aventures de Snoopy, que somia ser un gran aviador per enfrontar-se al seu enemic, el Baró Roig; Charlie Brown vol impressionar una nena nova al ball de l'escola.

També s'estrena la pel·lícula d'animació 'El secreto de Amila' dirigida per Gorka Vázquez. La protagonista, Amila, és una nena de nou anys que va néixer amb problemes de salut i darrerament té marejos i mal de cap i ha d'anar a l'hospital. Junt amb els seus amics Fede i Mai, rep sessions de teràpia degut a la malaltia dels ossos de cristall. Els dies d'hospitalització es fan llargs i molestos, però amb l'ajuda de tots els amics sempre es fa més amè i fins i tot divertit.

Fernando González Molina estrena 'Palmeras en la nieve', un drama protagonitzat per Mario Casas, Adriana Ugarte, Macarena García, Celso Bugallo i Emilio Gutiérrez Caba. Clarence viatja des de les muntanyes d'Osca a Bioko per a visitar la terra en la qual el seu pare Jacobo i el seu tiet Kilian van passar la major part de la seva joventut, l'illa de Fernando Poo. És allí on Clarence desenterra el secret d'una història d'amor prohibit emmarcat en turbulentes circumstàncies històriques.

De temàtica nadalenca, s'estrena la comèdia 'Navidades, ¿bien o en família?' de Jessie Nelson amb Alan Arkin, John Goodman, Ed Helms, Diane Keaton,Jake Lacy, Anthony Mackie, Amanda Seyfried, entre d'altres. En aquesta pel·lícula s'ajunten quatre generacions del clan dels Cooper per Nadal i redescobriran en aquesta trobada els seus llaços familiars i l'esperit del Nadal.

Aquesta setmana s'estrena la francesa 'La odisea de Alice' de Lucie Borleteau. Aquest drama té com a protagonista a Alice (Ariane Labed) que deixa la seva parella Felix (Anders Danielsen Lie) a terra per embarcar-se com a mecànic al vaixell Fidelio. A bord, descobreix que el capità és Gaël (Melvil Poupaud), el gran amor de la seva vida.

Fernández Díaz, protagonista del documental 'El colibrí' de Francisco Campos

El ministre d'Interior en funcions i candidat del PP per Barcelona en les eleccions del 20-D, Jorge Fernández Díaz, és un dels protagonistes del documental 'El colibrí' de Francisco Campos Barba. L'obra proposa una aproximació plural al fet religiós, mostrant diferents perspectives sobre el significat de la fe de la mà de diversos participants.